Otyakmaz: Adli makamlar çağırırsa her şeyi anlatırım

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, kendilerinin de yargılandığı şike sürecini adaletli olmayan bir operasyon olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol
Otyakmaz: Adli makamlar çağırırsa her şeyi anlatırım

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, kendilerinin de yargılandığı şike sürecini adaletli olmayan bir operasyon olarak niteledi. “Hiç yargılanmadan baştan suçlu ilan edildik.” diyen Otyakmaz, Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu’na da anlattığı teşvik pirimi ile ilgili adli makamların çağırması durumunda her şeyi anlatacağını söyledi.

Başkan Mecnun Otyakmaz, Sivas’ta yayın yapan Kanal 58, SRT ve vizyon 58 televizyonlarının ortak yayınında spor müdürlerinin sorularını yanıtladı.

Sivasspor’un da yargılandığı şike sürecini adaletli olmayan bir süreç olarak gördüğünü bunu da ölene kadar söyleyeceğini kaydeden Otyakmaz, “Adaletli bir operasyon değildi. Bir hedef konmuştu. O hedefe ulaşmak içinde bir takım organizasyonlar yapılmıştı. Bu organizasyonların içinde de en yakışan kimlik ve takım Sivasspor’du. Hem ligin son maçı, hem geçmişte benim Fenerbahçeli olarak tanınıp, bilinmemden doğan bir ön yargıyla bazıları tarafından hiç yargılanmadan bile suçlu ilan edilmiştik.”dedi.

“Hukukta da iddiayı, iddia edenin iddiasını ispatlamak gibi bir sorumluluğu var.” Diyen Başkan Otyakmaz, şöyle devam etti:

“Buyurun dosyayı Türkiye’deki bütün hukukçular okusunlar. Bir tane bizim aleyhimize net bir, somut bir delil zaten olmayan bir şeyin delil olması mümkün değil. Onu zaten ben biliyorum. Bu dosyada da yok. Ama bir takım kararlar alınmış. Bunlarda uygulandı. Bununla birlikte benim sürecimde Yargıtay bu kararı haksız buldu. Bir takım haklarımın bana verilmediği yönünde karar verdi ve bundan sonra tekrar yargılanmam yönünde davayı mahkemesine geri iade etti. Fakat şimdi bu özel yetkili mahkemelerde kaldırıldı. Nasıl bir süreç olacak bilmiyorum.”

“ADALETLİ BİR DAĞILIMLA HAVUZ DOĞRU BİR SİSTEM”
Fenerbahçe’nin zaman zaman havuzdan çıkacaklarına yönelik açıklamalarını değerlendiren Başkan Otyakmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Anadolu takımları olarak havuzdan çıkmaya karşıyız. Bir konsensüs oluşmuş bu konsensüs içerisinde devam ediliyor. Yalnız kulüplerin bu oranlarla oynama çabası oluyor Kulüpler Birliği'nde. Özellikle İstanbul takımlarının katılmadığı bazı toplantılarda divan başkanımızın öncülüğünde bu havuzdan ne kurtarabiliriz diye bir arayış söz konusu oluyor. Buda tabi rahatsız ediyor ve huzuru bozuyor. Mesela Fenerbahçe’nin bu konudaki iddiası ‘biz başarı puanından şu kadar meblağ almamız gerekiyordu siz bize danışmadan bu oranda oynama yaptınız ama biz SPK’yı ve bütçemizi oluştururken bunu öngörerek raporlar sunuyoruz. Sonra siz değiştiriyorsunuz biz açığa düşüyoruz’ gibi bir rahatsızlıkları söz konusuydu. Tabi statü gereği Fenerbahçe’nin ayrılabileceğini düşünmüyorum ama burası Türkiye ne olur ne olmaz onu da bilmiyorum ama adaletli bir dağılımla havuz sisteminin doğru bir sistem olduğunu düşünüyorum.”

“ARTIK YETER BANA SORULURSA ANLATIRIM”
Trabzonspor Kulübü’nün futbolcularına teşvik primi teklif ettiğini, o dönemki takım kaptanlarının kendisine anlattığını savunan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, “O zaman Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’e iddia ettikleri gibi masum olmadıklarını söyledim. Bakın sizleri bir yerde ifşa etmedik. Şener’e iki şehir taraftarı açısından sıkıntı olduğunu bu tansiyonu düşürücü açıklama yapmasını istedim. Yaparız dediği halde konuyu kapattı. Şimdiki Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na da aynı konuyu anlattım. Ancak Kulüpler birliği toplantısında kaba bir şekilde banim açıklamamı istedi. Ben ispiyoncu değilim. Orada rahatsız oldum. Bende tepki göstermek durumunda kaldım. Onu uyardım. Bana bir adım atana iki adım atarım. Eğer geri adım atarsa bende iki adım geri atarım. Teşvik primini kimlerin teklif ettiğini de biliyoruz. Böyle bir tahkikat olursa açıklayacağım. Bunu Yıldırım Demirören’e de söyledim. Adli makamlarda bununla ilgili ne bildiğimiz yönünde çağrılırsak anlatırız. Artık yeter.” İfadesini kullandı.

“CARLOS’UN 2 YILLIK SÖZLEŞMESİ VAR”
Teknik Direktör Roberto Carlos’un teklif geldiğinde gidecek biri olmadığını vurgulayan Başkan Mecnun Otyakmaz, “2 yıllık sözleşmesi var. Tabii ki bizden iyi bir teklif kendisini ikna edecek iyi bir teklif olur ve ayrılmak istediğini söylerse bize de aynı futbolcularda olduğu gibi bir bonservis gibi bir ücret yani bir tazminat söz konusu olabilir. Ama ben devam edebileceğimizi düşünüyorum. Kendisinin burada yapması gereken işler var. Sürekli takım değiştiren iyi teklifle, iyi teklifi gördüğü zaman takımını bırakıp gidecek bir teknik direktörlük yapmak onun geleceği açısından da kötü bir başlangıç olur. Hem de yapısı itibariyle böyle bir insan olmadığını söyleyebilirim.” dedi.


CİHAN

Yorumlar