Otomobilde şampiyonlara lastik hediye edilecek

- Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, bu sezon ulusal yarışlarda dereceye giren sporculara araç lastiği hediye edecek - Federasyon başkanı Yazıcı: "İlk kez kulüp ve sporcularımıza para ile lastik ödülü vereceğiz" - "Motosiklet Federasyonu ile ortak çalışma kararı aldık"

Google Haberlere Abone ol
Otomobilde şampiyonlara lastik hediye edilecek


ANKARA (AA) - HÜSEYİN DOĞRU - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunca (TOSFED), bu sezon ralli, pist, off-road gibi ulusal yarışlarda podyumda yer alan sporculara teşvik amaçlı birer set otomobil lastiği ödül olarak verilecek.

TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp ve sporcuları teşvik edici uygulamalarla ödüllendireceklerini söyledi. Organizasyon düzenleyen kulüplere ilk kez para vererek desteklediklerini dile getiren Yazıcı, kulüplerin güçlü olmasının federasyonu ve otomobil sporlarını daha güçlü hale getireceğini belirtti.

Kulüplerin yanı sıra sporcuları da destekleyeceklerini ve bunun için belirli bir bütçe oluşturduklarını anlatan Yazıcı, "İlk kez kulüp ve sporcularımıza para ile lastik ödülü vereceğiz. Ulusal yarışlarımızda dereceye giren sporcularımız birer set lastik ödülünü kazanacak. Küçük ama sportif anlamda özendirici bir ödül uygulaması olacak." diye konuştu.

Serkan Yazıcı, kulüp yöneticilerinin yanı sıra sporcuların da bu sezon daha heyecanlı olduklarını belirterek, yarışlara katılım ve ilgiden memnun olduğunu ifade etti.

Otomobil sporlarının daha iyi yerlere gelmesi için birlik içinde çalışmak istediklerini ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Motosiklet Federasyonu ile ortak çalışma kararı aldık. Bu sezon geçti ama gelecek sezon için planlarımız var. Yıl sonunda bir araya gelerek, değerlendirmemizi yapacağız. Türkiye Pist Şampiyonası'nı motosikletle aynı yer ve günde düzenleyebiliriz. Bu hem heyecanı hem de seyirci sayısını artıracaktır. Düzce'de yapılması planlanan pistle ilgili iş birliği içindeyiz. Bundan sonra da bunu sürdüreceğiz."

Motosiklette Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu gibi uluslararası anlamda başarılı sporcuların bulunduğunu anımsatan Yazıcı, "Motosiklette bazı başarılı isimler var. Bu motosikleti daha avantajlı konuma getirdi. Biz de desteklenirsek, aynı başarıyı yakalayabiliriz. Devletin de desteğini almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Otomobil sporlarında karting, ralli, pist, tırmanma, rallikros, off-road, trial, klasik oto ve drift kategorilerinde ulusal yarışlar düzenleniyor.

Yorumlar