Osmanlıspor Teknik Direktörü Akçay:

- "Zimbru tecrübeli bir takım, çok zor bir müsabaka olacak"

Google Haberlere Abone ol
Osmanlıspor Teknik Direktörü Akçay:


KİŞİNEV (AA) - UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında yarın Moldova'nın Zimbru takımı ile deplasmanda karşılaşacak Osmanlıspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, tecrübeli bir takımla karşılaşacaklarını söyledi.

Müsabakanın oynanacağı Zimbru Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına teknik direktör Akçay ve futbolculardan Raul Rusescu katıldı.

Maçta ellerinden gelenin en iyisini yapmak için mücadele edeceklerini anlatan Akçay, "Zimbru, tecrübeli bir takım. İki güzel de müsabaka oynadılar. Dikkat çekici ve komple bir takım. 8 oyuncuyla yenilenmiş büyük bir organizasyon görüyoruz. Çok zor bir müsabaka olacak. İyi bir skorla ikinci maçı ve turu evimize taşımak istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kendilerinin düşük bütçeli bir ekip olduğuna dikkati çeken Akçay, "Zimbru'nun bütçesini bilmiyorum. Biz Türkiye liginin en düşük bütçeli takımıyız. Oyuncuların değeri para olarak yukarıda değil. Süper Lig'e çıkmamızı bu oyunculara borçluyuz. Bu oyuncularla Avrupa'da oynama hakkı elde ettik." diye konuştu.

Akçay, Moldova ekibinin Rus ve Brezilya ekolüyle oynayan karma bir takım olduğunu belirterek, "Mümkün olduğunca Avrupa, lig ve Türkiye Kupası için elimizden geleni yapacağız. Bunda oyuncuların devamlılığı gerekiyor. Bunu sağlamak kolay değil. Başarıya giden yola az hatayla çıkmak zorundasınız. Aklımız avucumuzun içinde. Böyle devam edeceğiz. Rakibimiz yaratıcı ve mücadeleci bir takım." ifadelerini kullandı.


- Rumen oyuncu Raul'un görüşleri

Osmanlıspor'un Rumen oyuncusu Raul Rusescu da basın toplantısında yaptığı konuşmada, Moldova'da olumlu bir sonuç alarak, turu geçmek istediklerini ifade etti.

Rusescu, Osmanlıspor'da oynamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hedeflere ulaşmak için takımıma yardımcı olacağım. Zimbru takımını çok iyi tanımıyorum. Gürcü takımını elediği için biliyorum. Bu iki ayaklı bir oyun. Buradan olumlu bir sonuçla turu geçmek istiyoruz. Daha önce de söylediğim gibi buradaki ilk maçla tur bitmeyecek. En iyisini yapmak istiyoruz. Keyif almak istiyoruz. Olumlu sonuçla bu turu atlamak istiyoruz."

Yorumlar