Osmanlıspor, başarıda süreklilikten yana

- Genel menajer Ender Yurtgüven: "Ligde yenilmezlik serisi bizim için amaç veya hedef değil. Önemli olan süreklilik arz eden bir başarı" - "UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkacağımıza inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Osmanlıspor, başarıda süreklilikten yana


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Osmanlıspor'un genel menajeri Ender Yurtgüven, takımın Spor Toto Süper Lig'deki namağlup unvanının kendileri için önemli olmadığını, kulüp olarak başarıda sürekliliği hedeflediklerini söyledi.

Batıkent Tesisleri'nde AA muhabirine Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yurtgüven, yenilmezlik serisinin ligde devam etmesinden mutluluk duyduklarını ancak bunun bir hedef olmadığını ifade etti.

Futbolda her an bir şeylerin değişebileceğini anlatan Yurtgüven, "Yenilmezlik serisinin ligde devam etmesi mutluluk verici ama bizim için bir amaç veya hedef değil açıkçası. Önemli olan süreklilik arz eden bir başarı. İlk 6 haftaya baktığımızda ciddi maçlar oynadık. Bu maçlardan yenilmeden ayrılmak sevindirici." diye konuştu.

Ligde ortaya koydukları performansın karşılığını puan olarak tam alamadıklarını savunan Yurtgüven, şöyle devam etti:

"Ligimizde performansın gerektirdiği yerde olmadığımızı düşünüyorum. En kötü 4 puan daha fazlamız olması gerekirdi. Bundan sonra önümüzde 28 maç daha var. Gerekli sonuçları alıp geçen yıl elde ettiğimiz sıralamanın üstünde yer almak amacındayız. Amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Biz anlık başarıdan çok, sürdürülebilir bir başarının peşindeyiz."


- "Zürih maçı bir yol kazasıydı"


Ender Yurtgüven, UEFA Avrupa Ligi'ne çok iyi başladıklarını ve gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi.

Avrupa'da mücadeleye çok erken başladıklarını, sırasıyla Moldova, Estonya ve Danimarka ekiplerini kupanın dışına iterek gruplara kaldıklarını hatırlatan Yurtgüven, şöyle konuştu:

"Grup müsabakalarına da iyi başladık. Gruptaki bizim rakibimiz Steaua Bükreş'i 2-0 mağlup ettik. İkinci maçta Zürih önünde çocuklar gününde değildi. Bunu bir yol kazası olarak görüyoruz. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Zürih maçına kadar Avrupa'da namağlup unvanına sahip olduklarını ancak bu karşılaşma ile bunu kaybettiklerini anlatan Yurtgüven, şunları şöyledi:

"Avrupa'da yenilmezlik serisi önemli. İnşallah bu maçtan sonra tekrar bir namağlup seriye başlarız. Kamuoyu nezdinde zayıf olarak nitelenen takımların dahi güçlü olduğuna inanıyoruz. Ligde 48 takım var. Kalan 4 maçta elimizden gelen en iyi sonuçları alarak gruptan çıkmayı hedefliyoruz."

Ön eleme turuna başladıklarında hedeflerinin play-off oynamak olduğunu dile getiren genel menajer Yurtgüven, Avrupa arenasındaki hedeflerini şöyle aktardı:

"Play-off'tan sonra da amaç gruplara kalmaktı. Bundan sonraki amacımız da gruptan çıkmak. Gruptan çıktıktan sonra diğer hedeflerimizi belirleyeceğiz. Osmanlıspor nereye kadar gidebilir? Bu bir hava meselesi. Baktığınız zaman, 10-12 yıl önce Gençlerbirliği çeyrek finalin kapısından dönmüştü. Galatasaray kimsenin beklemediği bir şekilde kupayı kazandı. Bu tamamen içerideki hava ile alakalı. Gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz."

Yorumlar