Osmangazi Hipodromu yenilendi

- Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen yarışta safkanlar start aldı

Google Haberlere Abone ol
Osmangazi Hipodromu yenilendi


BURSA (AA) - Bursa'da, yenileme çalışmaları nedeniyle yarışlara ara verilen Osmangazi Hipodromu'nda, hazırlıkların tamamlanmasının ardından yeni yarış sezonu törenle başladı.

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Kadri Ekinci, yarıştan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, hipodromun genel açılışını ilkbaharda yapmayı planladıklarını söyledi.

Herkesin gelmek isteyeceği mekan yapmak gayesi içinde olduklarını aktaran Ekinci, ''Down sendromlu, ortopedik ve zihinsel engellilere ücretsiz hizmet verecek hipoterapi merkezimiz açılacak. Arkasından at binmeyi öğrenmek isteyenlerin serbest at binebilecekleri bir mekan olacak. Spor yapmak isteyenlere de spor alanlarımızı yapıyoruz. Bunların hepsini arka arkaya tamamlıyoruz. Bu imkanı ve finansı bize sağlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yenilenen hipodromda sonbahar yarış sezonunun ilk koşusunu, Şemsettin Toydemir'in sahibi olduğu "Oğlum Kayra", jokey Halef Katı idaresinde 1.39.61'lik bitiriş derecesiyle kazandı.

Koşu sonrası gerçekleştirilen törende, yarışı kazanan safkanın sahibi Toydemir'e günün anısına plaketini TJK Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Erdem takdim etti.

Törene, TJK Başkanı Ekinci, genel sekreter H. Turgut Alakuş, yönetim kurulu üyesi Ekrem Beşerler, genel müdür Tuncel Aydın, genel müdür yardımcıları Murat Kuluöztürk, Burak Konuk ve Mustafa Zıypak ile hipodrom müdürü Devrim Evcim de katıldı.

Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yeni yarış sezonunun başlaması nedeniyle, günün ikinci ve üçüncü koşularını kazanan safkanların ilgililerine, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği ile Jokeyler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yetkilileri tarafından günün anısına plaket ve hediyeler verildi.

Ayrıca, sezonun ilk yarışını, TJK Genel Sekreteri Alakuş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, TJK Genel Müdürü Aydın izledi.

Yorumlar