Osman Özköylü: “Bizim hedefimiz şampiyonluk değil”

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, takımın sıfırdan oluşturulduğunu söyleyerek, “Bizim hedefimiz şampiyonluk değil, kimse bizden şampiyonluk beklemesin” dedi. Sosyal medya kullanmadığını ve basını takip...

Google Haberlere Abone ol
Osman Özköylü: “Bizim hedefimiz şampiyonluk değil”

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, takımın sıfırdan oluşturulduğunu söyleyerek, “Bizim hedefimiz şampiyonluk değil, kimse bizden şampiyonluk beklemesin” dedi. Sosyal medya kullanmadığını ve basını takip etmediğini de belirten başarılı teknik adam, “Ben hiçbir gazeteyi okumam, ne ulusal ne yerel. Hiçbir yerel televizyonu seyretmem. Spor programlarını izlemem çünkü bunlar insanın olumlu ya da olumsuz dengesini bozar” ifadelerini kullandı.

B.B. Erzurumspor’un başına geçmesinin ardından ilk kez basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Osman Özköylü, değerlendirmelerde bulundu. Transfer çalışmalarını anlatan Özköylü, zaman zaman zorlandıklarını belirterek, “Bizi en çok sıkıntıya sokan oyuncu kadrosunun eksik oluşu. Hatta şu an taktiksel antrenmanlar bile yapamadık. Eksik ve belirli yerlerde futbolcularımız olmadığı için bu anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Transferler kolay olmuyor, bu anlamda zorlanıyoruz. Bazıları Erzurum şehrinden dolayı problemler çıkarıyor, bazıları parasal anlamda sıkıntılar çıkarıyor. Bazı oyunculara her ne kadar ciddi tekliflerde bulunsanız da hem şehrin yapısı, buradaki kış şartlarının yoğun oluşu oyuncuların gözünü korkutuyor. Ama tabii ki buna rağmen almış olduğumuz oyuncuların hepsi gerçekten çok kaliteli, bu ligi bilen deneyimli oyuncalar. Bu süreçte aramızdan ayrılan arkadaşlarımız oldu. Bunlarla alakalı farklı şeyler söylendi, ben bunu çok önemseyip dert etmiyorum. Biz bu ligin ne kadar önemli ve zor bir lig olduğunu biliyoruz. Yani 2. Lig ile 1. Lig arasındaki uçurumun ne derece olduğunu çok iyi biliyorum. Yıllardır bu ligde çalışıyorum. O açıdan oyuncuların potansiyeli, kalitesi ve ne yapabileceğini biz çok iyi değerlendirebiliyoruz. Bu anlamda belli kararlar aldık” açıklamalarını yaptı.

“Aldığımız oyunculara ve gönderdiğimiz oyunculara bakın”

Transfer konularında yapılan eleştirilere cevap veren Özköylü, “Yarın sahada bir şeyler kötü gittiğinde herkes, ‘neden transfer yapmadınız?’ diyecek. Şimdi transfer yapıyoruz, ‘niye gönderdiniz’ oluyor. Biz niye yapıyoruz transferi, aldığımız oyunculara bakın, bir de gönderdiğimiz oyunculara bakın. Aradaki farkı çok net bir şekilde görebileceksiniz. Bu lig, ikinci ligin çok çok üstünde bir lig. Tabiri caizse sadece bu ligde dört büyük yok” diye konuştu.

“Bizim hedefimiz şampiyonluk değil”

Hedeflerinin şampiyonluk olmadığını ve takımın yakaladığı başarı ivmesinin 1. Lig’de zorlanacağını ifade eden tecrübeli teknik adam, “En ihtiyaç olan şey sabır. Herkesin bunu mutlaka göstermesi gerekiyor. Net bir şekilde söylüyorum, bizim hedefimiz şampiyonluk değil. Kimse bizden şampiyon beklemesin. Ben buraya geldiğimde, ne benim ne yönetimin böyle bir planlaması olmadı. Bu sene bu ligde güzel bir kadro oluşturmak istiyoruz. Ligde başarılı sonuçlar almak istiyoruz. Lig içerisinde bizim hedefimiz belli olacak. Alacağımız sonuçlar, yapacağımız başarılar bizi belli bir hedefe götürecek. Bu ne olabilir? Zamanla göreceğiz. Bunları niye söylüyorum çünkü bizim dezavantajlarımız var. Biz neredeyse sıfırdan bir takım kuruyoruz ama ligimizde bazı takımlar var ki birkaç senedir aynı kadroyla oynuyorlar ve bize göre daha hazırlar. Özellikle ligden düşen Adana ve Rize gibi takımlar var ve bunlar hala kadrolarını koruyorlar. O takımların olduğu yerde, yani sistemini oturtmuş, oyuncuların uyumu hallolmuş, her şeyi dört dörtlük olmuş takımların yanında biz sıfırdan bir yola çıkacağız ve tabii ki onlara karşı dezavantajlıyız. Bu anlamda da bu dezavantajımız mümkün olduğu kadar tolere etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Hiçbir televizyon, gazete, spor programını takip etmem”

Hiçbir basın kuruluşunu takip etmediğini de kaydeden Osman Özköylü, şunları söyledi:

“Kimse yanlış anlamasın ama alıştığımız takımlarda birtakım sorunlarla karşılaştık. Ben hiçbir gazeteyi okumam, ne ulusal ne yerel. Hiçbir yerel televizyonu seyretmem. Spor programlarını izlemem çünkü bunlar insanın olumlu ya da olumsuz dengesini bozar. Ben böyle hissediyorum kendime göre böyle yol çizmişim.”

“Sosyal medya insanlar için zararlı”

Sosyal medyayı da kullanmadığını ekleyen Özköylü, “Benim hiçbir sosyal medya adresim yok. Hiçbir şekilde kullanmıyorum ve sosyal medyanın insanlar için büyük bir zarar olduğunu düşünüyorum. İnsanlara, kurumlara çok büyük zarar olduğunu düşünüyorum. Kullanmadığım için de kim ne yazmış ne çizmiş hiç okumuyorum da dinlemiyorum da. Çünkü bunlar insanın sağlıklı bir şekilde adım atmasını engeller” dedi.

Yorumlar