Osasuna’nın eski başkanı gözaltına alındı

İspanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Osasuna'nın eski başkanı Miguel Archanco ile 2 yönetim kurulu üyesi, harcamalarda usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Osasuna’nın eski başkanı gözaltına alındı
İspanya 2. Futbol Ligi'nde savaş eden Osasuna'nın eski başkanı Miguel Archanco ile 2 yönetim kurulu üyesi, harcamalarda usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Osasuna’nın geçen sezon grup düşmemesi için şike yaptığı ve kulüp bütçesini usulsüz kullandığı iddialarından ötürü gözaltına tahsil edilen Archanco ve başka 2 eski kulüp yöneticisinin yarın mahkemeye çıkarılacakları söylendi.

İspanya’daki yolsuzlukla savaş savcılığı, geçen sezon sonunda İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) oynanan Espanyol-Osasuna maçıyla ilgili şike iddialarından ötürü şubat ayında Osasuna kulübü ve o devir yönetimde bulunan Archanco konusu için tahkikat başlatmıştı. Osasuna kulübündeki var İdare de kulüp hesaplarında yitik şekilde gözüken 2,4 milyon avro ve 2013’ün kasım ile 2014’ün haziran ayları içerisinde faturasız yapılan 1,3 milyon avroluk ödeme konusu için suç duyurusunda bulunmuştu.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar