Önder Özen: Perşembe günü kadar bir oyuncunun transferin bitireceğiz

Beşiktaş Kulübü Futbol Genel Direktörü Önder Özen, birinci transfer dönemi sona erene kadar dört oyuncu almak istediklerini söyledi.Takımın kamp yaptığı Almanya’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Önder Özen, transfer çalışmaları...

Google Haberlere Abone ol
Önder Özen: Perşembe günü kadar bir oyuncunun transferin bitireceğiz

Beşiktaş Kulübü Futbol Genel Direktörü Önder Özen, birinci transfer dönemi sona erene kadar dört oyuncu almak istediklerini söyledi.

Takımın kamp yaptığı Almanya’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Önder Özen, transfer çalışmaları hakkında şunları ifade etti: "Birinci transfer sona erene kadar, stoper, ofansif orta saha, hücumun soluna ve forvete birer oyuncu alacağız. Çalışmaları profesyoneller ve yöneticiler yürütüyor. Motta’nın satın alma opsiyonu 2.5 milyon Euro idi. 15 Haziran’da parayı bastırınca hemen alabiliyorsunuz. Ama arkadaşlarımız çok ciddi uğraşla 1.1 milyon Euro'ya anlaştı. Sabaha karşı anlaşma İstanbul’a geldi. Yarın sabah sağlık kontrolüne girecek. 15 Haziran’dan bu yana gecikme var; ancak 1.4 milyon Euro da kazanç var.”

"PERŞEMBEYE KADAR BİR OYUNCU İLE ANLAŞACAĞIZ"

Önder Özen, Perşembe günü kadar bir oyuncunun transferini netleştireceklerini vurgulayarak, "Mitroglou, kontakta olduğumuz oyunculardan birisi. Diğer oyuncularla da görüşüyoruz. Perşembe günü en azından 1 oyuncuyla ilgili kesin sonuç alacağız. Moledo konusuna gelecek olursak, UEFA orada bir toplantı yaptı. 6 şehirde futbol oynamayı yasakladı. Kulüpler başta yanaşmadı, sonra Kiev'de oynayabileceklerini söylediler. Oradan istediğiniz oyuncu için 8-9 milyon euro istiyorlar. Biz o fiyata stoper almayacağız. Biz başka fiyata alacağız. Her türlü bir stoper alınacak." ifadelerini kullandı.

"BİLİC’İ SEÇTİĞİM İÇİN PİŞMAN OLMADIM"

Teknik direktör Slavin Bilic’i kendisinin seçtiğini ve pişman olmadığını dile getiren Futbol Genel Direktörü Önder Özen, "Geçtiğimiz yılı beraber geçirdik. Oluşturmaya çalıştığım bir tarz var. Futbol direktörleri benim, kulüp ve ülkemiz için yeni bir kavram. Bu iş sahası kitapta yazılmıyor. TFF bunun eğitimini vermiyor. Soyunma odasına yöneticinin girmesi beni her zaman rahatsız etti. Antrenmana gelip taktik vermeye çalışması da öyle. Bu durum 15 bin teknik adımın hepsini rahatsız eder. Soyunma odası mahremdir. Yedek kulübesine müdahil olmak, şunu-bunu oynat gibi konularda benim bir müdahilliğim yoktu." şeklinde konuştu.

Bilic ile aralarında sorun olduğu şeklindeki söylemlere ise Önder Özen, şu karşılığı verdi: "Slaven Bilic son derece açık birisi. Bir hocanın teknik alanına girip girmeme konusunda mesafeliyim. Üzerinde mutabık olamadığımız futbolcuları eledik. Kavga ve küslük asla yok. Bilic, yapı olarak küs kalamaz, duygularıyla yaşar. İletişimsizlik söz konusu değil. Antrenör ekibini güçlendirmemiz gerekiyor, bunu ona da ilettim. İnandığı ekibine inanıyor. İki ismi ortaya attım, aslında üç isim üzerinden konuştuk. Bireysel gelişim anlamında oyuncularımızın desteğe ihtiyacı var. Kerim Frei ile ilgili bazen takılıyoruz. Çok içeriye oynadığı söyleniyor. Çizgiye oynaması gerektiği söylenmeli. Bazılarının kaleye daha yakın oynamalarını gösterecek ve ikna kabiliyeti yüksek isimler lazım. Beşiktaş’ta oynamış; ancak teknik detayı kendisi gösterebilen biri olsun isterim. Takım sevk ve idaresinde yardımcı olacak bir arkadaşımızı önerdim. Bireysel gelişimde yüzde 100 müyüz? Ekibiyle daha iyisini yapabileceğini düşünüyor, ben de ona inanıyorum."

Transfer döneminde menajerlerden de dert yanan Önder Özen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir şey söyleyeceğim dava açacaklar ya da alay konusu olacağız. Ailemle 20 yaşına kadar beraber yaşadım. Ticareti hırsızla eşdeğer tutan bir kültürle büyüdük. Bunu söylemek zor; ancak böyle yetiştik. Olayın ticari tarafı beni rahatsız ediyor ve beni korkutuyor. Yöneticilerimize hep rica ettim. Bütün operasyonlarda bir kısmında göründüler. Uçakta menajer görmek beni rahatsız ediyor. Ölmeyeceğimi bilsem atlarım. Aynı şekilde otelde de. Kimin akrabası olursa olsun. Yöneticilerin çoğunluğunu da rahatsız ediyor. Benim gibi geri kafalılar kabul etmiyor; ancak ileri görüşlüler futbolun bir iş ve bunun önemli bir parçasının menajerler olduğunu biliyor. İtalya, İspanya ve Almanya’da menajerlerin büyük güçleri var. Hoca değişimi, futbolcuların birkaç yıllık kariyer planlamasındaki önemliler."

Öte yandan İbrahim Toraman, Gökhan Süzen ve Sezer’in cezalarının sona erdiğini ancak kampa gelmemelerinin kararın ise teknik heyetin olduğunu ifade etti.

Özen, Sivok’u kiraya vermeyi düşünmediklerini teknik heyetin raporları gelirse onunla ilgili tasarrufları olacağını belirti.

GÖKHAN TÖRE’NİN DURUMU

Geçtiğimiz yıl takımda kiralık olarak forma giyen Gökhan Töre içinse Özen, şunları kaydetti: "Gökhan Töre ile devam etmeyi planlıyorduk. Rubin’in tutumu ve rakamlar konusunda sıkıntı hakim. Şartlar oluşursa değerlendireceğiz." Özen geçtiğimiz yıl Kasımpaşa’da oynayan Yalçın ile ilgilendiklerini anlaşma sağlanması halinde kampa getirileceğini belirti.

"İSTİFA İSTENSEYDİ BİR SANİYE DURMAZDIM"

Beşiktaş’ta zaman zaman istifa edeceği şeklinde yapılan yorumlara da Önder Özen, "Ben Başkan’a 24 Mayıs’ta görevi iade edebileceğimi ilettim. Aynı enerjiyle ve daha fazla heyecanla devam ediyorum. Bir tek yönetici kaşını kaldırdığı anda ben çalışamam ve orada duramam. Benden istifa istenseydi bir saniye duramazdım. Dilekçeyi yazarsınız, gidersiniz. Taraftarımız bilsin ki kavga yok, biz işimizle kavga ederiz. Yoksa çeker gideriz. Arşive değer bir hayatım yok. İki oğlum var. Spor okuluna gider gelirler. Üzerlerindeki formalarına bakmam. Kulüplerine karışmam. Babamın bana yaptığı gibi." cevabını verdi.

Özen, 8 Ağustos’ta İstanbul’da Chelsea, Fenerbahçe ve Kuveyt Milil Takımı’nın katılımı ile Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenlere destek amacıyla bir turnuva oynayacaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar