"Önceliğimiz modern pentatlona ait bir tesis"

- Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Arslantaş: "İlke Özyüksel ile olimpiyatlara katılarak önemli bir başarıya imza atıldı. Biz bu sayıyı yükseltmeyi arzu ediyoruz" - "Neredeyse parmakla sayılacak kadar az antrenöre sahibiz"

Google Haberlere Abone ol
"Önceliğimiz modern pentatlona ait bir tesis"

ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Modern Pentatlon Federasyonunun yeni başkanı Ramazan Arslantaş, yeni yönetim olarak birçok projeleri bulunduğunu belirterek, "En büyük önceliğimiz modern pentatlona ait bir tesis." dedi.

Arslantaş, başkanlığa seçildiği olağanüstü genel kurul sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece branşlarına ait bir salonun sporcu sayısında ve elde edilecek başarılarda kilit rol oynayacağını vurgulayarak, "İlke Özyüksel ile olimpiyatlara katılarak önemli bir başarıya imza atıldı. Biz bu sayıyı yükseltmeyi arzu ediyoruz. Bunu başarabilmek için de olmazsa olmazımız sadece modern pentatlona ait bir tesis yapılması. Bunu yapabilmek için de bütün kozlarımızı oynayacak, tüm imkanlarımızı zorlayacağız." ifadelerini kullandı.

Tesisin yapımı sonrasında sporcu sayısının artacağını ve geleceğe dönük hedeflerinin daha da netleşeceğini dile getiren Arslantaş, "Eğer bu tesisin yapımını tamamlarsak, belki yakın bir tarih olarak görülebilir ama 2020 Olimpiyatları'nda modern pentatlon branşında Türkiye'nin sesini duyuracağız. Olimpiyatlarda madalya beklediğimiz gibi, katılımcı sporcu sayımızı da artıracağız. 2024 Olimpiyatları'na ise altyapıyı sağlayarak, çok güçlü bir modern pentatlon olarak gireceğiz. Bunu başarabilmenin yolu da tüm kulüplerimizle birlik olabilmekten geçiyor. Kulüplerimizin hepsine eşit mesafede davranacağız. Herkesi birleştirmeyi başaracağız." diye konuştu.


- "Antrenör konusunda müthiş derecede sıkıntımız var"


Ramazan Arslantaş, antrenör sayısı olarak modern pentatlonda sıkıntılar yaşandığını vurgulayarak, "Antrenör konusunda müthiş derecede sıkıntımız var. Neredeyse parmakla sayılacak kadar az antrenöre sahibiz. Olimpiyatlarda, Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarı bekliyoruz ama antrenör sayımız çok az." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni yönetim olarak antrenör konusunda da atılım yapacak projeleri hayata geçireceklerinin altını çizen Arslantaş, şöyle devam etti:

"Gerek yurt içi gerekse de yurt dışında yapılacak eğitimlerle antrenörlerimizi geliştirirken, aynı zamanda sayıyı da artırmamız gerekiyor. Bunu yaparak hem antrenörlerimizin hem de sporcularımızın gelişimine katkı sağlayacağız. El birliğiyle bunu başarmamız gerekiyor çünkü antrenörsüz sporcunun bir anlamı yok."

Arslantaş, Modern Pentatlon Federasyonunda son dönemde yaşanan sıkıntılar kadar olumlu işlerin de yapıldığını dile getirerek, her ikisinden de tecrübeler edineceklerini söyledi.

Tasvip etmedikleri sorunlar yaşandığını aktaran Arslantaş, "Yapılmaması ve yapılması gerekenlerle ilgili yanımıza alacaklarımızı aldık. Neden bu yanlışlar yapıldı tam olarak bilmiyorum, ön yargılı da davranmak istemem. Sadece yanlışlar yapıldığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Tüm çocuklarımızın kötü alışkanlıklar yerine spora yönlenmesini sağlayacağız"


Arslantaş, Türkiye genelinde modern pentatlona sevdalı birçok kişinin bulunduğunu bizzat yerinde görerek tespit ettiğini vurgulayarak, "İnanın Toroslar'a da çıksam veya Ağrı'nın eteklerinde de gezsem bu sporu yapacak çok güzel çocuklarımız var. Belki bir dolmuş parası ya da tesisleri olmadığı için yapamıyorlar." şeklinde görüş belirtti.

Bu çocukların hepsine ulaşmak zorunda olduklarını belirten Arslantaş, şöyle konuştu:

"Biz bu çocuklara ve ailelerine karşı bir vebal taşıyoruz. Ülkemiz adına dünyada başarı için vebal taşıyoruz. Bunun bilinciyle hareket edeceğiz. Mümkün olduğu kadar sporcumuzu çoğaltacağız. Branşımız için zor diyorlar ama bu her ülke için geçerli. Bir sporcu bile kazandırsak, bu önemlidir. Modern pentatlon, 5 branştan oluşuyor. Belki bu çocuklar hepsini yapamasa da en az birini yapabilecek kapasiteye gelecek. Bu anlamda diğer branşları da desteklemiş olacağız. Tüm çocuklarımızın kötü alışkanlıklar yerine spora yönlenmesini sağlayacağız."


- "Göğsümüzü taşın altına koyacağız"


Başkan Arslantaş, ellerinden geldiği kadar devlete yük olmadan projelerini gerçekleştirmek istediklerini dile getirerek, bu noktada sponsorların önemine değindi.

Sporda sponsorların önemli yer kapsadığının dile getiren Arslantaş, "Devlete yük olduktan sonra bizlerin burada olmasına gerek yok. Elimizden geldiği kadar sponsorları branşımıza kazandırmak istiyoruz. Bu anlamda elimizi değil göğsümüzü taşın altına koyacağız. Bizler bu konuda devletimize yardımcı olmalıyız. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.


Yorumlar