"Ön tarafta oynuyorsanız risk almak zorundasınız"

- Adanaspor'un Brezilyalı futbolcusu Vinicius: - "Attığınız iyi bir pas golle sonuçlanabiliyor ama kaptırdığınız bir top da takımınız adına yenilen bir gole dönüşebiliyor. Gaziantepspor maçında kaptırdığım topla gol yememiz beni çok üzdü" - "Bazen kaybederek öğreniyorsunuz, bizim de kaybederek öğrendiğimizi düşünüyorum. Bu maçta yaptığımız hataları asla bir daha yapmayacağız"

Google Haberlere Abone ol
"Ön tarafta oynuyorsanız risk almak zorundasınız"


ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Adanaspor'un Brezilyalı futbolcusu Vinicius Santos Silva, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında, Gaziantepspor deplasmanında kaptırdığı top sonrasında kalelerinde gol görerek 1-0 mağlup olmalarının kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Turuncu-beyazlı takımın hücum oyuncusu Vinicius, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantepspor karşılaşmasından mağlubiyetle ayrılacaklarını tahmin etmediklerini belirterek, "Oradan en azından bir puan alıp döneceğimizi düşünüyorduk. Kendimize olan inancımız tamdı. Uzun süredir maç kaybetmiyorduk, dolayısıyla bizim için beklenmedik ve çok kötü bir mağlubiyet oldu. İstediğimiz oyunu ortaya koyamadık." dedi.

Vinicius, öz güvenleri yüksek bir takım olduklarını dile getirerek, "Dünyada hiç bir maçta kazanma veya kaybetme garantiniz yoktur. Bu öz güveni daha önceki maçlarda kendimiz kazandık. Uzun süredir gelen iyi ve kaliteli oyunumuza güvenerek kazanacağımızı düşünmüştük. Maalesef istediğimiz gibi olmadı." ifadelerini kullandı.


- "Risk almak zorundasınız"


Forvet hattında görev yapan futbolcuların risk alarak oynadığını aktaran turuncu-beyazlı futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ön tarafta oynayan oyucu olarak sürekli risk almak zorundasınız çünkü çalım atmayı, orta yapmayı, şut atmayı denemelisiniz. Bu da bir risk oluşturuyor, bu yüzden her zaman başarılı olamıyorsunuz. Attığınız iyi bir pas golle sonuçlanabiliyor ama kaptırdığınız bir top da takımınız adına yenilen bir gole dönüşebiliyor. Gaziantepspor maçında kaptırdığım topla gol yememiz beni çok üzdü. Böyle bir şeyi istemeyiz ama futbol bu. Bazen istemeseniz de böyle durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu maçı da kaybettik ama hocamız bize maçtan sonra gerekli bütün eksikliklerimizi ve yanlışlarımızı gösterdi. Bazen kaybederek öğreniyorsunuz, bizim de kaybederek öğrendiğimizi düşünüyorum. Bu maçta yaptığımız hataları asla bir daha yapmayacağız."


- "Osmanlıspor maçında galibiyet bizi bekliyor"


Vinicius, ligin 21. haftasında, sahalarında yapacakları Osmanlıspor maçına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Ankara ekibini "ligin en iyi takımlarından bir tanesi" şeklinde tanımlayan Vinicius, şunları kaydetti:

"Bunun bilincinde oynayacağız. Daha önce oynadığımız takımlar da çok iyiydi. Bu maçlara alışığız, rakibimizin kalitesini biliyoruz. Ben de bireysel olarak rakibimizi incelemeye çalıştım. Hangi oyuncular iyi, hangisi hızlı bunları araştırmaya çalıştım. Gerçekten çok iyi bir kadroları var ama bizim için önemli değil. Biz de çok iyi bir kadroya sahibiz. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Çok iyi bir maç ve galibiyet bizi bekliyor."


Yorumlar