Ömer Toprak, Milli Takım'a gelmiyor

Milli Takım'ın başarılı defans oyuncusu Ömer Toprak yaptığı izahatda çağrıldığı A Milli Takım'a gelmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ömer Toprak, Milli Takım'a gelmiyor
Milli Takım'ın muvaffakiyetli defans oyuncusu Ömer Toprak yaptığı izahatda çağrıldığı A Milli Takım'a gelmeyeceğini söyledi.

A Milli Takımımız ve Bayer Leverkusen'in muvaffakiyetli defans oyuncusu Ömer Toprak, Fatih Terim nedeni ile çağrıldığı A Milli Takım'a gelmeyeceğini söyledi.

Alman Kicker Dergisi'nin haberine göre; Ömer Toprak, Hollanda maçı için yapılan Milli Takım çağrısına menfi cevap verdi. Ömer'in konuyla ilgili sessiz kalacağı, menajerlik şirketinin ise geçmişte Gökhan Töre'yle, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak içerisinde yaşanan vakalar itibariyle bu kararın alındığını söylediği öğrenildi.

Bir öteki sebebin de Fatih Terim'in, Bayer Leverkusen'in Almanya'da Atletico Madrid'i ağırladığı Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçı öncesinde Hakan Çalhanoğlu'yla uzun uzadıya görüşmesi fakat Ömer Torak'la kısa bir konuşma yapması yer aldığı iddia edildi.

Ömer'in, Gökhan Töre yer aldığı sürece Milli Takım'a bir daha gelmeyi düşünmediği, Fatih Terim'in de çağrısına müspet cevap vermeyen 25 yaşındaki oyuncuyu bir daha Milli Takım'a çağırmayı düşünmediği söylendi.

Ömer Toprak'ı nasıl bir ceza bekliyor?

Benzer bir hal Fransa’nın yıldız oyuncusu Franck Ribery’de de yaşanmıştı. UEFA Başkanı Michel Platini, 2014’teki Dünya Kupası’nın peşinden ulusal ekibi bıraktığını açıklayan Ribery’nin, Şayet Deschamps nedeni ile çağrılırsa, ulusal takıma gitmek durumunda olduğunu söylemiş ve ters bir vaziyette kulüp takımında 3 maç ceza alacağını belirtmişti. Oyuncuların ulusal ekibi bırakma veya kampa gitmeme benzeri bir lüksleri olmadığını vurgulayan Platini, son kararın teknik direktörlerde olduğunu vurgulamıştı.

Eğer Ömer Toprak, Fatih Terim nedeni ile açıklanan namzet kadroya katılmazsa Leverkusen’de 3 maçlık bir ceza alabilir.

TFF buyrukları ne diyor?

'(1)Yayın yolu ile veya yazılı tebligata karşın haklı bir nedeni olmadan resmi veya hususi ulusal müsabakalara veya hazırlık çalışmalarına katılmayan veya geç gelen veya emek ve yarışma yerini terk eden futbolcular iki aydan bir yıla kadar müsabakalardan men cezası ile cezalandırılır.

(2) İhlalin özelliğine oranla futbolcunun bağlı yer aldığı kulübe de 65.000.-TL ila 130.000.- TL içerisinde nakit cezası verilir.'


***
MİNİ YORUM
-

Kararında tam olarak haklı

Türkiye’de bu haberin bu kadar aşırı konuşalacağını hesap ediyordum. Ömer Toprak’ın bağlı yer aldığı menacerlik şirketinden bu bilgiye ulaştım. Ömer’i de yakından tanıyorum. Kendisi son derece düz biçimde ve dürüst bir futbolcu. Açıkçası kararında tam olarak haklı olduğunu düşünüyorum. Sizin evinize biri gelse ve silahla sizi tehdit etse, peşinden bu insana kapıyı açar mısınız? Tabii ki hayır! Ömer buna karşın Terim’le konuşmak arzuladı fakat Hakan Çalhanoğlu’na gösterilen şefkat, ona gösterilmedi. Bundesliga’nın maksimum 3 savunma oyuncusundan biri bulunan Ömer’in, kendisine yapılan bu
davranıştan ötürü bir daha ulusal takım formasını giymeyeceğini düşünüyorum.

Frank Lussem (Haberi oluşturan Kicker muhabiri)

***

Her şeyi göze almış...

Ömer Toprak’ın, A Milli Takım’a gelmemesi ve bunun yaşanmasına sebep bulunan vakalar tam anlamıyla bir skandal! Kritik Hollanda maçı öncesi henüz 25 yaşında bulunan ve Almanya’da yıldız kategorisindeki bir futbolcudan maalesef yararlanamayacağız. Fatih Terim, Bayer Leverkusen-Atletico Madrid maçına gitti ama, demek ki Hakan’ı ikna ederken, Ömer’de bu gerçekleşmemiş. Kendisine tıpkı muamelenin gösterilmediğini düşünen Ömer, geleceğini dahi hiçe sayıp, ağır cezaları göze alarak bunu yapıyorsa, her zaman haklı bir nedeni olmalı! Yoksa bir futbolcu, kariyerinin tam da ortasında böyle bir yükün altına girmez. Şu vaziyetten çıkardığımız mana ise; Milli takımda yaşanan krizlerin çözülemediği, sırf üstünün kapatıldığı...

Çağrı Davran (Fanatik Gazetesi Editörü)

Kaynak: FANATİK

Yorumlar