Olimpiyatlarda güreşteki hedef en az 3 altın madalya

- Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Cinkılıç: - "Rio'yu çok önemsiyoruz. 3 altın madalya alırsak Türkiye için iyi bir başarı olacak" - "Kadınlarda olimpiyatlara katılım açısından büyük başarı sağlandı. Bu sene, 5 sporcu ile en yüksek katılım sağlanan yıl oldu"

Google Haberlere Abone ol
Olimpiyatlarda güreşteki hedef en az 3 altın madalya


TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Serdar Cinkılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda hedeflerinin en az 3 altın madalya olduğunu söyledi.

Cinkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde yapılacak organizasyona en iyi şekilde hazırlandıklarını dile getirdi.

Olimpiyatların büyük önem taşıdığına dikkati çeken Cinkılıç, "Milli takımımız, olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyor. Olimpiyatlara kadar bütün eksiklerimizi tamamlayacağız. Olimpiyatlarda güreş branşında beklenti çok yüksek. Sakatlık ve diğer şanssızlıklar olmazsa, inşallah iyi bir sonuç bekliyoruz." dedi.

Olimpiyatlardaki madalya hedefleriyle ilgili Cinkılıç, "Şu kadar madalya alırız demek çok zor, çünkü bazen basit hatalardan maç gidiyor ama iyi sonuçla döneceğimize inanıyorum. Türkiye'de güreş sporunu daha ileriye götürmek için burada alacağımız başarı önemli. Rio'yu çok önemsiyoruz. 3 altın madalya alırsak Türkiye için iyi bir başarı olacak." ifadelerini kullandı.


- Kadınlarda ilk kez 5 sporcu


Olimpiyatlarda 14 milli güreşçinin mücadele edeceğini hatırlatan Serdar Cinkılıç, "Serbest güreşte erkeklerde 6'da 6, kadınlarda 6'da 5 vize aldık. Grekoromende ise 6'da 3 kota elde ettik. Kadınlarda olimpiyatlara katılım açısından büyük başarı sağlandı. Bu sene, 5 sporcu ile en yüksek katılım sağlanan yıl oldu. Kadın sporcularımızdan da madalya bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar