Olimpiyata katılacak milli bisikletçiler belli oldu

- Rio Olimpiyat Oyunları'nda bisiklet branşında Türkiye adına Onur Balkan ve Ahmet Örken yarışacak - Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu: "Rio'da amacımız yarışı tamamlamak"

Google Haberlere Abone ol
Olimpiyata katılacak milli bisikletçiler belli oldu

ANKARA (AA) - Brezilya'nın başkenti Rio'da 5-21 Ağustos'ta yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bisiklet branşında 2 kotası bulunan Türkiye'yi, Onur Balkan ve Ahmet Örken temsil edecek.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada Onur ve Ahmet'in Türkiye'yi Rio'da temsil edeceğini ancak sakatlıkla karşılaşılabileceği için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne (TMOK) ayrıca 2 isim daha bildirildiklerini ifade etti.

Türkiye'nin olimpiyatlarda bisiklet branşında ilk kez 1972 yılında Münih'te temsil edildiğini hatırlatan Müftüoğlu, "Daha sonra 2012 yılında gittik, şimdi 2016'da iki sporcuyla kota aldık. Sporcularımız Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çok yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Rio'daki bisiklet yarışmalarında dünyanın en iyi sporcularının mücadele edeceğini dile getiren Müftüoğlu,"Olimpiyatlarda bisiklet yarışının başlaması ve bitmesi arasında sporcu sayısında yarı yarıya bir azalma oluyor. Amacımız Rio'da yarışı tamamlamak." diye konuştu.

Yarışta beklenmedik durumlarla karşılaşılabildiğini belirten Müftüoğlu, "Elli kişi bir yerde aynı anda kaza yapabilir. Tabii istemediğimiz bir durum bu. Mesela halterde bellidir fakat bisiklette belli değildir. Umarım istemediğimiz bir durumla karşılaşmayız ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar