Olimpik okçular, ona emanet

- Okçulukta Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan Iraklı Rand Saad Al-Mashhadani, Kenyalı Shehzana Anwar ve paralimpik Türk sporcu Zehra Özbey Torun, Antalya'da Irak Okçuluk Milli Takımı Başantrenörü Vedat Erbay tarafından olimpiyatlara hazırlanıyorlar - Irak Okçuluk Milli Takımı Başantrenörü Erbay: - "Sporcuların Rio'ya hazır gitmesi için elimden geleni yapıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Olimpik okçular, ona emanet


ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Irak Okçuluk Milli Takımı Başantrenörü Vedat Erbay, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan Iraklı Rand Saad Al-Mashhadani, Kenyalı Shehzana Anwar ve Paralimpik Oyunları'na katılacak Türk sporcu Zehra Özbey Torun'u, Antalya'da olimpiyatlara hazırlıyor.

Uzun yıllar Türk Milli Takımı'nda, başta olimpiyatlar olmak üzere Türkiye'yi tüm kategorilerde sporcu olarak temsil eden ve milli takımda antrenör olarak görev yapan Vedat Erbay, Antalya'da sürdürdüğü antrenörlük hayatında, üç ülkenin olimpiyatlardaki madalya umutlarını yeşertmeye çalışıyor.

Son üç yıldır Irak Okçuluk Milli Takımı'nın başantrenörlüğünü yürüten Erbay, aynı zamanda 2016 Rio Olimpiyatlarında yarışacak üç sporcuya da antrenörlük yapıyor.


- Erbay: "Rio'ya hazırlamak için elimden geleni yapıyorum"


Irak Okçuluk Milli Takımı Başantrenörü Vedat Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan üç sporcuyu hazırlamanın kendisi için onur verici olduğunu belirterek, "Sporcuların Rio'ya hazır gitmesi için elimden geleni yapıyorum." diye konuştu.

Erbay, Iraklı Rand Saad Al-Mashhadani'nin üç yıldır antrenörlüğünü yaptığını ifade ederek, sporcunun olimpiyatlar öncesinde haziran ayında Antalya'da yapılacak Dünya Kupası yarışmasına katılacağını belirtti.

Kenya ve Afrika Şampiyonu olan Shehzana Anwar için Kenya Federasyonundan gelen antrenörlük teklifini kabul ettiğini dile getiren Erbay, "Anwar, şu anda benimle çalışıyor. Onu Rio Olimpiyatları'na hazırlıyoruz." diye konuştu.

Erbay, okçuluk sporuna başladıktan 8 ay sonra 2016 Rio Paralimpik Oyunları için kota almayı başaran sporcusu Zehra Özbey Torun'dan da, Paralimpik Oyunları'nda madalya beklediğini sözlerine ekledi.


- Al-Mashhadani: "İnşallah Rio da iyi dereceler yapacağım"


Iraklı Rand Saad Al-Mashhadani (21) de 2007'de Irak'ta okçuluğa başladığını belirterek, 2012'deki Londra Olimpiyatları'nda ülkesini temsil ettiğini söyledi.

Rio'nun kendisinin ikinci olimpiyat tecrübesi olacağını aktaran Al-Mashhadani, "İnşallah Rio'da iyi dereceler yapacağım." dedi.

Kenyalı Shehzana Anwar (27) ise Afrika Şampiyonası'nda birinci olarak Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde ettiğini dile getirerek, "Olimpiyatlarda güzel sonuçlar almak istiyorum." diye konuştu.


- Zehra: "Yarışmalar için güzel bir katkı olacak"


Zehra Özbey Torun da olimpiyatlar için sürekli olarak milli takım kamplarının düzenlediğini belirterek, milli takım aralarında Antalya'da çalışmalarını devam ettirdiğini anlattı.

Antrenörü Vedat Erbay'ın yönetiminde, Rio Olimpiyatları için kota alan Al-Mashhadani ve Anwar ile çalışmalar yaptıklarını dile getiren Zehra Özbey Torun, "Kamp döneminin önümüzdeki yarışmalar için güzel bir katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

Yorumlar