Olaylı maçta 1'i polis 4 kişi yaralandı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde oynanan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup maçı öncesi iki grup taraftarın sözlü tyükselişması, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Nazilli Belediyespor - Altay karşılaşması öncesi ve sonrası çıkan olaylarda 1'i polis

Google Haberlere Abone ol
Olaylı maçta 1'i polis 4 kişi yaralandı
Aydın'ın Nazilli ilçesinde oynanan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup maçı öncesi iki küme taraftarın sözlü tyükselişması, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Nazilli Belediyespor - Altay karşılaşması öncesi ve sonrası çıkan vakalarda 1'i polis 4 kişi yaralandı.

Ege derbisi şekilde değerlendirilen Nazilli Belediyespor karşılaşmasına takımlarını desteklemek için gelen takribî 400 Altaylı taraftar ile ev sahibi ekibin taraftarları içerisinde ilçe stadı önünde sözlü tyükselişmayla başlayan gerginlik, bir anda kavgaya dönüştü. Ellerinde bira şişeleriyle karşılaşmaya gelen Altay taraftarlarının stat önünde tekme, tokat saldırısı esnasında yüzüne bira şişesi isabet eden 19 yaşındaki Nazilli Belediyespor taraftarı Veysel Çetin ile tyükselişmalar ve polis müdahalesi esnasında yaralanan Tarık Özyıldız ve Engin İbrahim Öztürk adlı Altay taraftarları hastanede tedavi altına alındı. Erhan Öztürk adlı taraftar ise karşılaşmanın 2. dakikasında çok aşırı alkol sebebiyle tansiyon düşüklüğü tanısıyla sahada hazır olan ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Müdehale geç yapıldı

Stat içerisinde ve etrafında görevli güvenlik güçleri, kavga eden Altay grubuna cop ve biber gazı kullanarak dağıttı. Olaylar sırasında ise bir polis memuru, havaya ateş açtı. Alkollü oldukları öne sürülen Altaylı taraftarlardan bazılarının çevredeki araçlara ve binalara ziyan verdiği gözlendi. Maç sonunda ise 400 Altaylı taraftarın ilçeden çıkışına polis eşlik etse de, 6 defa Denizli-Aydın karayolunu durduran taraftarların yoldan geçen vatandaşlara taş, değnek ve bira şişesi atması tepkiyle karşılandı. Olayların sonunda ise M.E. adlı bir polis memurunun ise ayağında meydana gelen kesik sebebiyle yaralandığı ve Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi. Karşılaşma öncesi Altay taraftarının ilçe girişinde aranmaması ve ilçe merkezine kadar önlemsiz giriş yapmaları ise polis ekiplerinin yetersiz ve geç müdahalesi şekilde değerlendirildi.

IHA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar