Öksüz: Stadı para için değil Beşiktaş'ın tutarsızlığından fesih ettik

Kasımpaşa Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz, Beşiktaş ile aralarındaki stat sözleşmesini para için değil siyah – beyazlı kulübün tutarsız davranışları yüzünden feshettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Öksüz: Stadı para için değil Beşiktaş'ın tutarsızlığından fesih ettik

Kasımpaşa Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz, Beşiktaş ile aralarındaki stat sözleşmesini para için değil siyah – beyazlı kulübün tutarsız davranışları yüzünden feshettiklerini söyledi.

Beşiktaş Kulübü, dün yaptığı açıklamada Kasımpaşa Spor Kulübü ile yaptıkları stat anlaşmasının tek taraflı olarak feshedildiğini ve bu sezonun kalan maçlarının Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacağını duyurmuştu. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na konuşan Kasımpaşa Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz, açıklamalarda bulundu.

İlk olarak sözleşmeyi neden fesih ettiklerini açıklayan Öksüz, "Sözleşmeyi feshetmemizin cevabını aslında Beşiktaş’ın kendisi vermesi lazım ama neyse. Şimdi şunu söyleyeyim ben. Bu iş para için mi fesih edildi? Asla parayla alakası olmadığını söyledim. Şimdi siz buraya bir madde koymuşsunuz haliyle siz bunu para için yaptınız diyorlar. Ben de onlara şunu söylüyorum bunun parayla alakası yok. Para bu işin son evresi. Ama futbolda işin içinde olan bir dostluk, fair-play ilişkisi vardır." ifadelerini kullandı.

Öksüz, sözlerine şöyle devam etti: "Burada Beşiktaş’ın sorması gereken şu; 14 maçınızı Kasımpaşa’da oynayacaksınız. Bedeli de şu şartları da bu. Ve bunun altına imza attınız. Kasımpaşa’da oynamayacağın üç maç var. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor. Bunları Olimpiyat Stadı’nda oynayacaksınız. Derbi maçlarında oynamamak gayet normal. Ama bazı maçları da oynadınız. Öyle uygun gördünüz oynadınız. Yani bu çocuk oyuncağı mıdır? İstediğin zaman orada istediğin zaman burada oynayacaksın. Yaptığınız sözleşmede 14 maçı Kasımpaşa’da oynayacağınızı beyan etmişsiniz. Her maçın bedeli de belli. Ama siz kalkıyorsunuz bazı maçlarınızı Kasımpaşa’da bazılarını ise Olimpiyat Stadı’nda oynuyorsunuz. Ve son maçını oynarken Beşiktaş Kulübü bize bir beyanda da bulunmadı bu maçı Kasımpaşa’da oynamayacağız diye. Ama son maçtan sonra ne olduysa tekrar Kasımpaşa’ya dönmek istediler. Hani dedim ya burası çocukların oynayacağı bir alan değil. Sözleşmeyi imzalarken de şartları okuyarak imzalamışlardır. Kalkıp bir maç burada bir maç orada oynayacağım olmaz. Asıl sebep tutarsızlık olması."

Beşiktaş’a zor zamanlarında yardım eli uzattıklarını; ama son gelişen olaylarda Beşiktaş’ın bu eli yaptığı açıklamalarla geri çevirdiğini ifade eden Başkan Öksüz, "Kimse Beşiktaş’a saha vermezken biz başımızın üzeri dedik ve saha verdik. Ama her şeye rağmen doğabilecek sıkıntıları kaleme aldık ve ona göre düzenledik. O zaman siz anlaşmanıza sadık kalarak ne yazılmışsa yerine getireceksiniz. Getirmediğiniz taktirde ben o maddenin birini kullanır fesih yaparım." diye konuştu.

"TFF’NİN FUTBOLU ADİL YÖNETMEDİĞİNE İNANIYORUM"

Hasan Hilmi Öksüz, Türkiye Futbol Federasyonu’na(TFF) yüklenerek, şu açıklamaları yaptı:

"Türkiye’de o kadar enteresan olaylar yaşanıyor ki birilerine bedel ödetiyorlar. Kasımpaşa – Beşiktaş maçının tekrar oynanmasına karar veriyorsunuz TFF yönetimi olarak. Dolayısıyla bize bununla alakalı verdiğiniz ciddi bir gerekçe de yok. Biz teknik olarak böyle uygun gördük ilavesini kullanarak bize gönderiyorsunuz. Bizde bunu üzerine bütün argüvanlarımızı toplayarak Tahkim Kurulu’na itiraz ediyoruz. Tahkim Kurulu’nun bize verdiği cevapta TFF’nin verdiği karar doğru bir karardır. Talebiniz reddedilmiştir gerekçe gösterilmeksizin. Bu şunu gösteriyor. Demek ki kararları birileri veriyor birileri de noter vazifesi görüyor uygulama yapıyor. Ben futbolu yönetenlerin futbolu adil yönetmediğine inanıyorum. Böyle adaletsizlik olmaz.”

"TÜRK FUTBOLU OTUZ YIL ÖNCE NEREDE İSE OTUZ YIL SONRADA AYNI YERDE OLACAK"

Son olarak ise Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmada sarı – laciverti futbolcu Emre Belezoğlu’nun yaptığı küfürler nedeniyle PFDK’ya sevk edilmemesinin de TFF’ye olan güvenini zedelediğini kaydeden Öksüz, "Siz son maçla alakalı Emre Belezoğlu’nu PFDK’ya sevk etmezseniz, benim elimde böyle bir delil yok diyorsanız o zaman sizin hakemliğiniz de yanlış gözlemciliğiniz de yanlış temsilciliğiniz de yanlış siz de yanlışsınız. Bu gizli saklı bir olay değil. Milyonlarca insanın gözü önünde cereyan eden bir mesele. Kalkıp da siz futbolu nasıl geleceğe taşıyacaksınız? İnsanların birbirine küfür ettiği darp ettiği kapılardan kovulduğu ve bunların yaşandığı bir futbol dünyasında siz Türkiye’de futbolu nasıl geliştireceksiniz? Bunlara adil davranmıyorsanız adil olarak cezalandırmıyorsanız ve ödüllendirmiyorsanız bunu nasıl taşıyacaksınız uluslararası başarılara? Taşıyamazsınız. Zaten geldiğiniz nokta belli. Milli takımlar nezlinde de öyle. Otuz yıl önce neredeydik otuz sene sonra nereye geldik ve bu önümüzdeki otuz sene nerede olacağımız bugün ortada." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar