Okçulukta son kota yarışması başlıyor

- 2016 Rio Olimpiyatları'na takım kotası veren son organizasyon olan Dünya Kupası 3. ayak yarışmaları, yarın Antalya'da başlıyor - Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu: "Avrupa ve dünya okçuluğunun gözü, 1 hafta boyunca Antalya'da olacak"

Google Haberlere Abone ol
Okçulukta son kota yarışması başlıyor

ANKARA (AA) - Okçulukta 2016 Rio Olimpiyatları'na takım kotası veren son organizasyon özelliğini taşıyan Dünya Kupası 3. ayak yarışmaları, yarın Antalya'da başlıyor.

Antalya 100. Yıl Tesisleri'nde, 75 ülkeden 544 sporcunun kota alabilmek için kıyasıya mücadele edeceği organizasyona Türkiye, klasik yay kategorisinde erkekler ve kadınlarda 4'er olmak üzere 8 sporcuyla katılacak.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12-19 Haziran tarihlerinde yapılacak 3. ayak yarışmalarının, hem müsabaka hem de organizasyon anlamında büyük önem taşıdığını belirterek, "Antalya artık dünya okçuluğunun bilinen, vazgeçilmez kentleri arasına girdi. Burada her yıl önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Olimpiyatlardan önce yılın en önemli organizasyonu olan 3. ayak yarışmalarında, 75 ülkeden sporcular ve onların teknik ekiplerini ağırlayacağız. Avrupa ve dünya okçuluğunun gözü, 1 hafta boyunca Antalya'da olacak." dedi.

Federasyon olarak verimli bir yıl geçirdiklerini dile getiren Topaloğlu, Ankara'da Mart ayında yapılan Dünya Salon Şampiyonası'nın ardından ikinci kez dünyanın en iyi okçularının Türkiye'ye geldiğini ifade ederek, "Hem organizasyon hem de müsabaka anlamında iyi bir yıl geçirdik. Sporcularımız elde ettikleri başarılarla bizi gururlandırdı, biz de federasyon olarak ev sahipliğini aldığımız organizasyonları başarıyla tamamladık. 3. ayak yarışmalarından da alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz." diye konuştu.

Dünya Kupası 3. ve son ayak müsabakalarının, takımlara kota verecek son organizasyon olması bakımından da büyük önem taşıdığına dikkati çeken Topaloğlu, şöyle devam etti:

"Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, bireysel olarak kota almıştı. Takım olarak son şansımızı Antalya'da deneyeceğiz. Sadece biz değil, diğer ülke takımlarının da son şansı Antalya olacak. Bu nedenle kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Sporcularımız iyi bir yıl geçirdiler, beklentimiz büyük ancak sporun doğası gereği kesin konuşmak mümkün değil. Tüm takımlara başarılar diliyorum, umarım takım olarak Rio'ya gitme hakkı kazanırız."

Klasik yayda, 56 erkek ve 48 kadın takımının kota mücadelesi vereceği organizasyon, yarın resmi antrenman atışlarıyla başlayacak. Kategorilerinde ilk üçe giren 6 takım, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde edecek.

Klasik yayda, erkek takımında Mete Gazoz, Yağız Yılmaz, Fatih Bozlar ve Muhammed Bilal Güneri'den, kadın takımında ise Yasemin Ecem Anagöz, Aybüke Aktuna, Gülnaz Büşranur Coşkun ve Begünhan Elif Ünsal, Türkiye'yi temsil edecek.

Yorumlar