Okçulukta Rio için son şans

- Türk okçular, 2016 Rio Olimpiyatları'na takım kotası alabilmek için Antalya'da yapılacak dünya kupasında hedefleri 10'dan vurmaya çalışacak - Okçuluk Milli Takım Sorumlusu Göktuğ Ergin: "Bu yarışma takım halinde oyunlara katılmak için son şansımız" - "56 klasik yay erkek ve 48 klasik yay bayan takımı arasından ilk üçe girerek takım halinde olimpiyat kotası olmak için uğraşacağız"

Google Haberlere Abone ol
Okçulukta Rio için son şans

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Türk okçular, 2016 Rio Olimpiyatları'na takım halinde katılabilmek için Antalya'da yapılacak son yarışmada elde edecekleri derecelerle kota almaya çalışacak.

Okçuluk Milli Takım Antrenörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin okçulukta en son 2000 Sidney Olimpiyatları'na hem erkeklerde hem de kadınlarda takım halinde katıldığını anımsattı.

Ergin, Türkiye'nin 2004 Atina Olimpiyatları'nda kadınlarda takım halinde, erkeklerde bir kişiyle, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda birer kadın ve erkek, 2012 Londra Olimpiyatları'nda ise bir kadın sporcuyla temsil edildiğini vurguladı.

2016 Rio Olimpiyatları için erkeklerde ve kadınlarda bireysel kota aldıklarını anımsatan Ergin, şöyle konuştu:

"Dünya Kupası 3. ayak yarışmaları 13-19 Haziran'da Antalya'da yapılacak. Bu yarışma, hem dünya kupasının son ayağı, hem de olimpiyat oyunları öncesindeki son kota yarışması olacak. Dünyada olimpiyat için kota almak isteyen tüm ülkeler burada olacak. Katılım çok yüksek. 75 ülkeden 544 sporcu Antalya'da olacak. 56 klasik yay erkek ve 48 klasik yay bayan takımı arasından ilk üçe girerek takım halinde olimpiyat kotası olmak için uğraşacağız. Bu yarışma takım halinde oyunlara katılmak için son şansımız."


- "Hırslı bir şekilde yarışmaya hazırlanıyoruz"


Ergin, 2016 Rio Olimpiyatları'na hem erkeklerde hem de kadınlarda takım halinde katılmak için uzun süredir yüksek tempoda çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Takımların performanslarının gayet iyi durumda olduğunu dile getiren Ergin, "Sporcularımız, bu yıl daha önceki yılların üzerine koyarak geldiler. Şu anda moral ve motivasyonları da çok yüksek. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda bireysel kotaları almış olmak herkese güven, moral verdi. Hırslı bir şekilde yarışmayı bekliyoruz." diye konuştu.

Ergin, Dünya Kupası 3. ayak yarışmalarına katılacak klasik yay erkek takımının Mete Gazoz, Yağız Yılmaz, Fatih Bozlar ve Muhammed Bilal Güneri'den, kadın takımının ise Yasemin Ecem Anagöz, Aybüke Aktuna, Gülnaz Büşranur Coşkun ve Begünhan Elif Ünsal'dan oluştuğunu kaydetti.

Yorumlar