Okçulukta katılım rekoru

- Antalya'da devam eden Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak müsabakalarında katılım rekoru kırıldı - Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu: "Tüm dünyada yapılan okçuluk yarışmalarının katılım rekorunu kırdık"

Google Haberlere Abone ol
Okçulukta katılım rekoru


ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Antalya'da devam eden Dünya Kupası 3. ayak yarışmalarında katılım rekoru kırıldığını söyledi.

Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'daki şampiyonaya katılımın yüksek olduğunu belirterek, "Tüm dünyada yapılan okçuluk yarışmalarının en büyük katılım rekorunu kırdık. Fazla sporcu nedeniyle iki ayrı antrenman sahası kullanmak zorunda kaldık." dedi.

Antalya'da daha önce böylesine çok katılımlı yarışma yapmadıklarını dile getiren Topaloğlu, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 30 yıldır Antalya'da yarışma düzenliyoruz ama bu derecede bir yarışma hiç olmamıştı. Organizasyonun üstesinden geliyoruz. Herkes memnun. Antalya'nın okçuluğa çok uygun bir havası var. O nedenle de organizasyon açısından herhangi bir sorun yaşanmıyor. İnşallah sonuna kadar da böyle gider."


- "Takım kotası için yarışacağız"


Abdullah Topaloğlu, dünya kupasının ilk iki ayağının Çin ve Kolombiya'da yapıldığını, üçüncü ayağının da Antalya'da devam ettiğini kaydetti.

Antalya'daki organizasyonun 2016 Rio Olimpiyatları öncesindeki son kota yarışması olduğunu vurgulayan Topaloğlu, şöyle devam etti:

"Burada bütün ülkeler, gerek ferdi gerekse takım kotası için mücadele ediyor. Tabii ki burada baktığımız zaman rekor bir durum var. 83 ülke 565 sporcu antrenör ve idarecilerini de kattığınız zaman yaklaşık bin kişilik bir grubu ağırlıyoruz. Organizasyonumuz oldukça iyi geçiyor. Takımlar erkek ve bayanlar mücadelelerini sürdürüyoruz. Yarın kadınlar ve erkeklerde olimpik kota yarışmaları başlayacak. Biz daha önce İngiltere'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda bir erkek bir bayan kotası almıştık. Türk okçuluğunu Rio'da temsil etme hakkı kazanmıştık. Burada takım kotaları için yarışacağız."


- Önce kota sonra dünya kupası final yarışması

Topaloğlu, yarışmanın dünya kupası ve olimpik kota yarışmaları olmak üzere iki ayrı kulvarda yapıldığını vurgulayarak, yarınki kota yarışmasının ardından Konyaaltı Beach Park'ta iki gün dünya kupası finallerinin yapılacağını dile getirdi.

Dünya kupası finallerinde ciddi mücadelelerin sporseverleri beklediğini anlatan Topaloğlu, "Zannediyorum sporcularımız o yarışmada başarılı olacaklar." diyerek sözlerini tamamladı.

Antalya 100. Yıl Tesisleri'nde, 83 ülkeden 565 sporcunun 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için kıyasıya mücadele ettiği Dünya Kupası 3. ayak yarışmasına, Türkiye olimpik yay kategorisinde erkekler ve kadınlarda dörder olmak üzere 8 sporcuyla katılıyor.

Kategorilerinde ilk üçe giren 6 takımın olimpiyatlara katılma hakkı elde edeceği yarışmada, olimpik yayda Türkiye erkek takımında Mete Gazoz, Yağız Yılmaz, Fatih Bozlar ve Muhammed Bilal Güneri, kadın takımında ise Yasemin Ecem Anagöz, Aybüke Aktuna, Gülnaz Büşranur Coşkun ve Begünhan Elif Ünsal kota mücadelesi veriyor.


Yorumlar