Okçuluk: Gençler, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası

- Şampiyonanın ikinci gününde çeyrek ve yarı final atışları yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Okçuluk: Gençler, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası

ANTALYA (AA) - Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Antalya'da devam ediyor.

100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 33 bölge, 74 kulüpten 442 sporcunun katıldığı şampiyonanın ikinci gününde çeyrek ve yarı final atışları yapıldı. Kategorilerinde ilk 8'e giren sporcuların milli takıma seçileceği şampiyona yarın gerçekleştirilecek finaller ile sona erecek.

Okçuluk Federasyonu Genel Sekreteri Sirer Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin okçuluk sporuna ilgisinin çok yüksek olduğunu belirterek, federasyona bağlı sporcu sayısının her geçen gün arttığını ve illerdeki altyapıyı geliştirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Yıldız ve genç sporcuların uluslararası turnuvalarda da başarılar elde ettiğini vurgulayan Aydın, büyüklerde ise dünyada ilk 10 ülke içerisinde olduklarını dile getirdi. Aydın, Türkiye olarak okçulukta yükselen bir başarı grafiğine sahip olduklarını ifade etti.

Okçuluğun ata sporu olduğunun altını çizen Sirer Aydın, dünyada bu sporla ilgili bütün gelişmeleri yakından takip ederek ve uygulayarak daha büyük başarılar elde etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Yorumlar