Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak müsabakalarının ardından

- Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu: "Başarılı geçen organizasyonun, ülkemizin ve Antalya'nın turizmine katkı sağlayacağını düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak müsabakalarının ardından

ANKARA (AA) - Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Antalya'da yapılan ve katılımın yüksek olduğu Dünya Kupası 3. ayak müsabakalarının okçulukta düzenlenmiş en büyük organizasyon olduğunu söyledi.

Topaloğlu, 83 ülkeden 565 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonun ardından AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını dile getirdi.

Organizasyonda 3 madalya almalarına karşın 2016 Rio Olimpiyatları'na yönelik hedefledikleri takım kotasına ulaşamadıklarını vurgulayan Topaloğlu, "Olimpiyatlara gideceğimiz 2 kotanın ardından takım kotası da alabilirdik. Maalesef olmadı ama 3 madalyayla döndüğümüz başarılı bir organizasyon geçirdik." dedi.

Abdullah Topaloğlu, Antalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştiğini, katılımcı ülkelerin de Türkiye'den memnun ayrıldığını ifade etti.

Keyifli yarışlar olduğunu vurgulayan Topaloğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemize gelen idareciler, antrenör ve sporcular buradan memnun ayrıldı. Başarılı geçen organizasyonun, ülkemizin ve Antalya'nın turizmine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Antalya dünyada okçuluğun merkezi haline geldi. Çok yoğun katılımla gerçekleşen böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmış olmak, bizim adımıza oldukça sevindiriciydi."

Yorumlar