Okçuluk: Dünya Kupası 3. ayak müsabakaları

- Antalya'nın ev sahipliği yaptığı organizasyon, deneme atışlarıyla başladı

Google Haberlere Abone ol
Okçuluk: Dünya Kupası 3. ayak müsabakaları


ANTALYA (AA) - Antalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası üçüncü ayak müsabakaları başladı.

Antalya'daki 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 19 Haziran Pazar günü sona erecek organizasyona katılan sporcular, bugün deneme atışları gerçekleştirdi.

Avrupa Okçuluk Federasyonu Birliği Asbaşkanı ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çakıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakaların 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için son kota yarışması olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Şu ana kadar 80 ülkeden 560 sporcu kayıt yaptırdı. Kayıtlar bu akşam tamamlanacak. Belki de katılım açısından rekor olacak. Şu anda bile dünya şampiyonasından büyük bir organizasyon. En son yapılan dünya şampiyonasına 60 ülke katılmıştı."

Çakıroğlu, Türkiye'nin 3 hafta önce İngiltere'nin Nottingham şehrinde yapılan Avrupa Şampiyonası'nda kadın ve erkeklerde bireysel birer kota aldığını anımsatarak, Antalya'da ise takım kotaları için mücadele edileceğini kaydetti.

Hem kadınlarda hem de erkeklerde kota şanslarının olduğunun altını çizen Çakıroğlu, "Kadınlarda şansımızın biraz daha fazla olduğunu düşünüyorum. Kadınlar kota alırsa, olimpiyatlara 4 kişi katılma şansımız olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar