Okan Üniversitesi 2013 Spor Ödülleri töreni yapıldı

Okan Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen, 'Okan Üniversitesi 2013 Spor Ödülleri' Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Okan Üniversitesi 2013 Spor Ödülleri töreni yapıldı

Okan Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen, 'Okan Üniversitesi 2013 Spor Ödülleri' Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törene, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Okan Üniversitesi Rektörü Şule Kut, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Turan Şahin, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ve ödüle layık görülen isimler katıldı.

Yılın Onur Ödülü'nü alan FIFA Hakemi Cüneyt Çakır, ödülünü Bekir Okan'ın elinden aldı. Cüneyt Çakır, kendisi için farklı ve gurur verici bir gün olduğunu belirterek, kendisine ödüle layık gören herkese teşekkür etti. Çakır, önlerinde Dünya Kupası gibi büyük bir organizasyon olduğunu hatırlatarak, "Bu turnuvaya çok iyi hazırlanıyoruz. Orada elimizden gelen herşeyi yapıp Türk insanını temsil edeceğiz. Dualarınızı bizlerden eksik etmeyin. Dualarınız en büyük gücümüz olacaktır." şeklinde konuştu.

Yılın Teknik Adamı ödülüne layık görülen ve ödülünü Bekir Okan'ın elinden alan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise yaptığı kısa konuşmada, "Sporda ödül almak çok özel bir an. Belki sahada kazanıyor kaybediyorsunuz burada farklı bir kazanım elde ediyorsunuz. Bu ödülü verenlere, ödülü almamı sağlayan oyuncularıma ve Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyorum. Rekabetin olduğu yerde dostluklar, şıklıklar olsun. Kavga etmeyelim, güzel anılarla ayrılalım futbolda şiddet bitsin." ifadelerini kullandı.

Yılın Spor Kulübü seçilen Fenerbahçe Kulübü adına kürsüye gelen Asbaşkan Turan Şahin, "Kulübümüzü yılın spor kulubüne layık görmeye vesile olan değerli Okan camiasına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Değerli gençler sizler Türkiye'nin geleceğisiniz. Sizlerden Türk milli formasını defalarca girmiş bir olimpik sporcu olarak isteğim küfürü ve kötü tezahüratları statlardan kaldırmanız. Gençler size büyük bir iş düşüyor. Spor sahalarında kötü tezahüratları küfürleri kaldıralım. Bu küfürleri tezahüratları önlemek için gönüllü çalışmanızı istiyorum." diye konuştu.

Yılın Takımı seçilen Galatasaray Futbol Takımı adına ödülü alan Lütfi Arıboğan da organizasyonda emeği geçen herkesi kutladı. Arıboğan, "Türkiye gurur duyulacak bir noktada. Kadın sporu büyük bir gelişme gösteriyor. Kadın sporu, basketbolda, voleybolda, okçulukta ve atletizmde erkek sporunun önüne geçmiş durumda. Sporda başarmak için kazanmak zorundasınız. Kazanmak sporun vazgeçilmezi. Ancak spor kazanmanın dışında da değerler içeriyor. Bunlardan biri de fair-play. Gençler fair playden vazgeçmeyin." şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER

Sporda Yılın Onur Ödülleri: FIFA Hakemi Cüneyt Çakır, TMOK Başkanı Uğur Erdener, Vakıfbank Bayan Veloybol Takımı
Yılın Sporcusu: Bedensel Engelli Okçuluk Dünya Şampiyonu Burcu Dağ
Yılın Teknik Adamı: Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal
Yılın Spor Gazetesi: Fanatik Gazetesi
Yılın Spor Kulübü: Fenerbahçe Spor Kulübü
Yılın Takımı: Galatasaray Futbol Takımı
Yılın Spor Programı: LigTV-Maraton
Yılın Spor Kanalı: NTVSpor
Yılın Spor Yorumcuları: Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay
Yılın Web Sitesi: Sporx
Spora Hizmet Ödülü: Turkcell
Yılın Spor Gazetecisi: Uğur Meleke
Yılın Okanlı Sporcusu Özel Ödülleri: Abdulhalim Lafçı, Emre Karahan, İlayda Hancı, Öztürk Kuru
CİHAN

Yorumlar