Okan Buruk: Beşiktaş favori ama bizde puanlara talibiz

Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş ile oynayacakları lig maçında Beşiktaş'ın favori gösterilmesinin normal olduğunu; fakat yarın akşam kendilerinde puan almak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Okan Buruk: Beşiktaş favori ama bizde puanlara talibiz

Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş ile oynayacakları lig maçında Beşiktaş'ın favori gösterilmesinin normal olduğunu; fakat yarın akşam kendilerinde puan almak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yarın akşam İstanbul'da Beşiktaş ile karşılaşacak Elazığspor'da teknik direktör Okan Buruk, yarın oynanacak karşılaşma, takımın devre arasındaki tranfser politikası ve sezon sonundaki hedefleri konusunda Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Takımın ligde Medical Park Antalyaspor galibiyeti ve Türkiye Kupası'nda Kardemir Karabükspor'u elemesinden dolayı moralinin yerine geldiğini ifade eden genç teknik adam, "Özellikle son hafta kendi sahamızda Medical Park Antalyaspor önündeki 4-1'lik galibiyet ve kupada Karabükspor'u penaltılar sonucunda elemimiz takıma hem büyük moral oldu hem de bizim konum olarak farklı yerlere taşımaya başladı. Takımın moralinin artması çok önemliydi. Çünkü 10 haftadır maç kazanamayan bir takımın üst üste iki galibiyet alması bizi kendimize getirdi. Bir hafta içinde üçüncü maçımızı oynayacağımız için takımda bir yorgunluk var. Ama moralimiz gayet iyi durumda. Şuna da biliyoruz biz sadece bir maç kazandık. Kalan iki maçımızdan da maksimum puanı alıp devre arasına girmek istiyoruz." dedi.

Beşiktaş maçının kendileri adına oldukça önemli olduğunu vurgulayan Okan Buruk, yarınki karşılaşma içinse şunları dile getirdi: "Biz her maçta ortadaki puana talibiz. Bu maçı İstanbul'da Beşiktaş'ın seyircisi önünde oynayacağız. Beşiktaş'ın favori olması normal; ama rakipte zor bir dönemden geçiyor. Biz ortadaki bütün puanlara talibiz. Yarın akşamda elimizden gelenin en iyisini yapacağız. MP Antalyaspor ve Karabükspor galibiyetleri nedeniyle takımın morali de oldukça yüksek."

İki galibiyetin ardından takım üzerindeki karabulutların sadece bir kısmını üflediklerini ifade eden Okan Buruk, "Lig çok uzun bir peryot. Burada alacağınız iki, üç galibiyet sizi yukarılara doğru taşıyor. Mağlubiyet serisi de sizi aşağılara çekiyor. Geçen yıllardan da biliyoruz ilk yarıyı puan olarak üst sıralarda tamamlayan birçok takım ikinci yarı oldukça zorlandı. Bana göre de bu yıl ligde kalma puan barajı daha düşük olacaktır." şeklinde konuştu.

"ANA HEDEFİMİZ LİGDE KALMAK"

Buruk, sezon sonu hedeflerini ise ligde kalmak olarak açıkladı. Genç teknik adam, "Biz ligi 15. sırada bitirirsek kümede kalıyoruz. Şu anda ligin en altında yer alabiliriz. Ama ana hedefimiz ligde kalmaktır. İkinci yarı buna uygun tranfserler yapıp kadro kuracağız. Zaten ikinci yarı dört büyüklerle kendi evimizde oynayacağız. Ligde kalmak için elimizden gelenin fazlasını yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Okan Buruk, Elazığspor'un devre arasındaki tranfser politikası konusunda, şunları ifade etti: "Bizim geniş bir kadromuz var. 28 kişilik bir oyuncu grubu ile çalışıyoruz. Herkesten de maksimum performansı almaya çalışıyoruz. İlk başlarda maçları kaybetsek de biz her zaman oyuncularımıza güvendiğimizi onlara bildirdik. Devre arasında tabiki takviyelerin yanısıra takımdan ayrılan oyuncularda olacak. Bizde kulübümüzün bütçesi dahilinde tranfser yapacağız. Elazığspor'un bir lirası dahi önemlidir ona göre bir transfer politikamız olacaktır. Doğru tranfser yapmak önemlidir. "

ZÜLKÜF: BEŞİKTAŞ'TAN PUAN ALMAK İSTİYORUZ

Takımın kalecisi Zülküf Özer de Beşiktaş ile zor bir maç oynayacaklarını bildiklerini fakat İstanbul'a puan ya da puanlar almaya geldiklerini söyledi.





CİHAN

Yorumlar