Oğuzhan Özyakup: Mevkiime yapılacak transfer beni etkilemez

Beşiktaş'ın başarılı orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup, orta saha 10 numara mevkisine yapılması düşünülen transferin kendisini asla etkilemeyeceğini söyledi. Gurbetçi futbolcu, her geçen gün performansının üzerine çıkacağının da...

Google Haberlere Abone ol
Oğuzhan Özyakup: Mevkiime yapılacak transfer beni etkilemez

Beşiktaş'ın başarılı orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup, orta saha 10 numara mevkisine yapılması düşünülen transferin kendisini asla etkilemeyeceğini söyledi. Gurbetçi futbolcu, her geçen gün performansının üzerine çıkacağının da sözünü verdi.

Yeni sezon hazırlıkları için Almanya'da kamp yapan siyah – beyazlılarda genç oyuncu Oğuzhan Özyakup, takımın konakladığı otelde Cihan muhabirinin sorularını cevapladı.

Sakatlığı için endişelenmeye gerek olmadığını belirten Oğuzhan Özyakup, 2 gün önce oynadıkları karşılaşması sırasında sakatlanarak oyundan çıkmasına da açıklık getirdi. Özyakup, "Adelemde bir zorlanma hissettim ve maç sırasında oyundan çıktım. Çünkü devam etmeye hiç gerek yoktu. Taraftarlarımızın endişelenmesine hiç gerek yok." diye konuştu.

BAŞKAN VE HOCAMI MAHÇUP ETMEYECEĞİM

Kampın gayet iyi geçtiğini belirten Oğuzhan, takımda ağabeyliğin ve kardeşliğin üst düzeyde olduğunu söyledi. Kendi mevkisi için düşünülen transfer için de açıklama yapan yetenekli futbolcu, "Biz de okuyoruz, duyuyoruz transfer söylentilerini. Forvete, orta sahaya ve stopere takviye olacağını duyuyoruz." diyerek, şöyle konuştu:

"Önder Özen hocamız bana ne kadar güvendiğini geçen sezon da belli etti. Her görüşmemde, bana güvenenleri, Slaven Bilic'i ve başkanımızı mahcup etmemeye çalışacağımın sözünü veriyorum. Her gün daha fazla üzerine katmaya çalışıyorum. Benim mevkiime de transfer rekabet için takım için iyi bir şey. Bir futbolcunun çok da rahat olması iyi bir şey değil; ancak bu kişiye göre değişiyor.

Her maçta elinden gelini yaparsın, her idmanda her şeyini vermeye çalışırsın. Benim için öyle. 10 numara gelse de gelmese de çok rahat bir insanım zaten. Gelsin gelmesin, ben kendime güveniyorum. Takım arkadaşlarım orta sahada o kadar oynayan isim var. Gelse de ekibin bir parçası olur."

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİNİ BEN DE YAŞAMAK İSTİYORUM

Rakiplerinin bu sene şampiyonluk yarışında göğüslerine 4. yıldızı takmak için çaba sarf etmesinin kendilerini ilgilendirmediğini belirten Özyakup, kendi hedeflerinin de her zaman şampiyonluk olduğunu ve bu sene bunu yaşamak istediğini söyledi.

Beşiktaş'ın hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu, bunu Beşiktaşlı olmayanların da zaten bildiğin belirten genç futbolcu, "Beşiktaş'ın hedefi her zaman şampiyonluktur. Bunu herkes biliyor zaten, illa ki Beşiktaşlı olmana gerek yok. Öyle gördüm ve öyle biliyorum. Onlar (Fenerbahçe ve Galatasaray) 4'üncü mü, 5'inci mi yıldızı takacak bizi ilgilendirmez. Şampiyonluk bizim hedefimiz. Kendim de artık şampiyonluk yaşamak istiyorum Beşiktaş'ta. İki senedir buradayım. Çünkü bana dışarıdan görünce şampiyonluk başka bir şeymiş gibi hissediyorum. Bu sevinci ben de yaşamak istiyorum. Onun için de çok iyi çalışıyoruz ve elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

AVRUPA'NIN ÖNEMİ BÜYÜK

Şampiyonlar Ligi'nin önemine dikkat çeken Oğuzhan Özyakup, 3. ön elemeden başlayacakları ve rakiplerinin 18 Temmuz'da belli olacağı bu turnuvada gruplara kalmayı çok istediklerini söyledi.

Şampiyonlar Ligi'nin, Avrupa'daki en yüksek seviyede bir turnuva olduğunu, elemelerdeki ilk maçlarını da 29 ya da 30 Temmuz'da oynayacaklarını da belirten Oğuzhan Özyakup, "Bu ilk maçımızı düşünerek, inanılmaz çok çalışıyor ve ağır antrenmanlar yapıyoruz. İnşaallah o ilk maça odaklanıyoruz. Tabii ki bir tur daha var gruplara kalmak için. Ancak öncelikle ilk etaba (3. ön eleme) iyi hazırlanıyoruz. Ondan sonrası ne olur, onu zaten beklememiz gerekiyor. Biz ilk karşılaşmaya odaklanıyoruz. Kamp dönemini kazasız belasız geçirmek istiyoruz." dedi.

YILDIZ EKSİKLİĞİNİ TAKIM RUHUYLA KAPATACAĞIZ

Takımdan ayrılanlar sonrasında yıldız futbolcuların eksikliklerini takım ruhuyla kapatacaklarını dile getiren milli fubolcu, "Takımdaki Gökhan Töre, Hugo Almedia ve Manuel Fernandes gibi önemli isimler gitti. Bunlar da çok önemli isimler." diyerek, şöyle devam etti:

"Onların açıklarını buradaki oyuncularla kapatacağımıza inanıyoruz. Yeni transferlerle de başkanımız ve Önder hoca ve asbaşkanımız, hocamız herkes bunun için çabalıyor. Gökhan Töre ayrıldı. O pozisyonda Kerim Frei var, ona şans doğuyor. O da aç, oynamak istiyor, idmanlarda kendini göstermek istiyor. Bunlar önemli şeyler. Çok genç ve aç bir takımımız var. Takım ruhu çok önemli. Önemli oyuncuların ve yıldızların eksiğini takım ruhuyla kapatabiliriz. İnşaallah biz takım olarak elimizden geleni yapacağız, açıkları kapatacağız."

TARAFTARIMIZA SÖZ VERİYORUM

Genç orta saha oyuncusu, performansının artması için elinden gelenin en iyisini yapacağını da söyleyerek taraftarlarına başarı sözü verdi. Oğuzhan Özyakup, şöyle devam etti:

"Kampta gördüğüm kişiler, geçen seneye göre çok farklısın, çok fit görünüyorsun diyor. Kendimi de çok iyi hissediyorum. Bugüne kadar bana destek olan bütün taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bana inandıkları için de. Onları mahcup etmemek için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Her gün de üzerine katacağıma söz veriyorum."

Beşiktaş ile sözleşmesini uzatan futbolcu, yeni yapılacak olan stat için de yorumda bulundu. Oğuzhan Özyakup, "Allah'a şükür, İnönü'de top oynamak bana nasip oldu. Bambaşka bir duyguydu. Vodafone Arena'da da tahmin edemeyeceğim kadar güzel şeyler olacağına inanıyorum." dedi.

MUHAMMED KENDİNİ İSPATLAR

Takımdan kiralanması gündemde olan Muhammed Demirci için övgü dolu sözler sarf eden Oğuzhan, "Çok yetenekli, bunu herkes biliyor. Takımdaki arkadaşları ve siz basın mensupları biliyor. Maçlarda çok uzun süre alamadığı için kendini gösteremiyor. Sürekli forma giymesi gerektiğini düşünüyoruz. O da kiralık gitmeyi düşünüyor. Sürekli oynarsa kendini tüm Türkiye'ye ispatlar." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar