Off-Road yarışçıları jandarma için gaza bastı

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çorum'da Off-Road yarışçıları jandarma için gaza bastı.Hitit Otomobil ve Motor Sporları Kulübü (HİTOK) tarafından düzenlenen Hitit Off-Road Yarışları bu yıl...

Google Haberlere Abone ol
Off-Road yarışçıları jandarma için gaza bastı

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çorum'da Off-Road yarışçıları jandarma için gaza bastı.

Hitit Otomobil ve Motor Sporları Kulübü (HİTOK) tarafından düzenlenen Hitit Off-Road Yarışları bu yıl farklı bir etkinliğe imza attı. Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşu yıl dönümü dolayısıyla Mimarsinan Mahallesi'nde oluşturulan parkurda çok sayıda ilden 28 sürücü katıldı. 5 kategoride yapılan yarışlarda bir buçuk km uzunluğundaki parkurda 28 sürücü kıyasıya mücadele etti. Yarışların başlangıç alanında jandarma tarafından açılan stant yoğun ilgi gördü. Yarışmada kros motorlarının parkurda düzenlediği gösteri tarafından heyecanla izlendi.

Hitit Otomobil ve Motor Sporları Kulübü (HİTOK) Başkanı Mehmet Özenç, 13 yıldır kazasız, belasız motor sporlarının tüm branşlarını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çorum'da düzenlenen Off-Road yarışlarının ise bölgedeki diğer kulüplerle birlikte yapıldığını söyleyen Özenç ''Yarışmamız 5 kategoriden gerçekleşiyor. Araçlarımız motor hacimlerine göre sınıflandırıldı. Parkurumuz 14 kapıdan oluşuyor. Çamur ve su havuzları, kum tepeler, İtalyan çukuru ve engellerden oluşmaktadır. Yarışmamız heyecanlı geçti, özellikle su havuzumuz yarışmacıları zorladı. Onun dışında bu organizasyon ulusal yarış formatında gerçekleşen bir Off-Road yarışması oldu. Araçlar üçer dakikalık aralıklarla yarış pistine çıkıyor. Ve birbirlerini yakaladıkları anda da heyecanlı anlar yaşatıyor.'' dedi.

Bu yılki organizasyonun Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yılı etkinlikleri arasına alındığını dile getiren Özenç, Çorum'a böyle bir organizasyon yaşattıkları için mutlu olduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar