Nürnberg ve Braunschweig, umutlarını ‘baraj'a bıraktı

Bundesliga'da gözlerin çevrildiği düşme hattı şekillenmeye başladı. 32. haftasını yenilgiyle kapatan Eintracht Buraunschwig ve Nürnberg'in ligde doğrudan kalma umutları kalmadı. Son iki haftaya girilirken her iki ekibin baraj maçlarına kalma...

Google Haberlere Abone ol
Nürnberg ve Braunschweig, umutlarını ‘baraj'a bıraktı

Bundesliga'da gözlerin çevrildiği düşme hattı şekillenmeye başladı. 32. haftasını yenilgiyle kapatan Eintracht Buraunschwig ve Nürnberg'in ligde doğrudan kalma umutları kalmadı. Son iki haftaya girilirken her iki ekibin baraj maçlarına kalma şansları ise devam ediyor.

Bundesliga'nın köklü ekiplerinden Nürnberg'in kümede kalma şansı giderek azalıyor. Nürnberg'de ilk maçına çıkan geçici teknik direktör Roger Prinzen de takıma çare olamadı. Ligin 32. haftasında hayati önem taşıyan Mainz 05 deplasmanına çıkan kırmızı-beyazlılar, rakibine 2-0 yenilerek arka arkaya beş maçtan puan çıkartamadı. Ligde doğrudan kalma sırası olan 15'inci Stuttgart'la puan farkı 6'ya çıktı. Rakibine göre averajı da bir hayli kötü olan Nürnberg son iki maçını kazansa bile düşme hattından kurtulması zor görünüyor. Nürnberg'de tek hedef artık baraj maçlarına kalmak.

Geçen sezon olduğu gibi bu yıl da istikrarını koruyan Thomas Tuchel'in Mainz'ı ise aldığı bu galibiyetle gelecek yıl Avrupa Ligi'ne katılma şansını iyice arttırdı.

28 yıl aradan sonra Bundesliga'ya çıkmanın sevincini yaşayan ve kaptanlığını Türk futbolcu Deniz Doğan'ın yaptığı Eintracht Braunschweig'da Hertha Berlin'e 2-0 yenilince tüm umutlarını baraj maçlarına bıraktı. Berlin Olimpiyat Stadı'na 10 bin taraftarıyla gelen sarı-mavililer üstün oynamalarına rağmen sahadan puansız ayrıldı. Braunschweig'in tek hedefi son iki maçını kazanıp baraj maçları oynama hakkı elde etmek.

Başkent temsilcisi ikinci yarıda Anthony Brooks ve Sami Allagui'nin sayılarıyla sonuca giderek ikinci yarıda ilk kez evinde galibiyet sevinci yaşadı. Haftanın açılış maçında ise Hannover ile Stuttgart 0-0 berabere kaldı. Zorlu deplasmandan 1 puan çıkartan Stuttgart'ın ligden düşme tehlikesi devam ediyor.

BAYERN, REAL'E GÖZDAĞI VERDİ!

Şampiyonluğunu haftalar öncesinden ilan eden Bayern Münih, konuk ettiği Werder Bremen'i 5-2'lik farklı bir skorla geçerek yarın akşam Real Madrid'le evinde oynayacağı yarı final rövanş maçı öncesi hem moral buldu hem de rakibine gözdağı verdi.

Allianz Arena'da oynanan karşılaşmada Bavyera ekibi iki kez geriye düşmesine rağmen, özellikle ikinci yarıda etkili oyunuyla bulduğu gollerle farklı sonuca gitmesini bildi. Mücadelede doksan dakika boyunca çok iyi bir futbol sergileyen ve güzel de bir gole imza koyan Frank Ribery'nin performansı Real Madrid maçı öncesi teknik heyeti sevindirdi. Maçın kahramanı ise iki gol bir asist yapan Claudio Pizarro'ydu. Oyuna sonradan giren Arjen Robben'in sayısı ise ayakta alkışlandı.

Genç yaşta hayatını kaybeden Barcelona'nın eski teknik direktörü Tito Vilanova da unutulmadı. Futbolcular maça siyah bantla çıkarken ilk düdük öncesi saygı duruşunda bulunuldu. Hali hazırda Bayern Münih'in başında bulunan İspanyol teknik adam Pep Guardiola'nın Katalan takımını çalıştırırken yardımcılığını yapan 46 yaşındaki Vilanova kanser nedeniyle cuma günü hayatını kaybetmişti.

DORTMUND, LEVERKUSEN'E GEÇİT VERMEDİ

Devler Ligi'ne katılmayı daha önce garantileyen Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma sırası olan üçüncülük mücadelesi veren Bayer Leverkusen'in konuğu oldu. Son derece çekişmeli geçen karşılaşma 2-2 sona erince Leverkusen üçüncülüğü bir hayli zora soktu.

Kırmızı-siyahlılar geçici teknik direktörü Sascha Lewandowski yönetimindeki iki maçlık galibiyet serisinin ardından ilk puanlarını kaybetti. Lewandowski sezon sonunda görevi Roger Schmidt'e devredecek. Bu maçta Türk futbolcuların çokluğu dikkat çekti. Ev sahibi ekipte Ömer Toprak, Emre Can ve Eeren Derdiyok ilk 11'de, Levin Öztunalı ise sonradan oyuna girdi. Dortmund'da milli oyuncumuz Nuri Şahin da doksan dakika sahada kaldı.

Bir başka Şampiyonlar Ligi'ne katılma hesapları yapan ekiplerden Wolfsburg, evinde Freiburg'la 2-2 berabere kalarak dördüncü sıraya yerleşme şansını iyi kullanamadı. Son haftalarda çıkış yakalayan Freiburg ise kümede kalma yolunda çok önemli 1 puan aldı. Orta sıralar için mücadele eden Hoffenheim ile Eintracht Frankfurt arasındaki karşılaşma golsüz sona erince taraflar 1'er puana razı oldu.

CİHAN

Yorumlar