Nur Tatar'ın eşi de Türkiye adına yarışacak

- Milli tekvandocu Nur Tatar Askari: "Eşim Türk vatandaşlığına geçti ve Türkiye adına yarışacak" - "Aile olarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndan iki madalya ile dönmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Nur Tatar'ın eşi de Türkiye adına yarışacak


ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Milli tekvandocu Nur Tatar Askari, İran asıllı eşi Mehran Askari'nin Türk vatandaşlığına geçtiğini ve Türkiye adına yarışacağını söyledi.

Geçen yıl İran asıllı tekvandocu Mehran Askari ile hayatını birleştiren Nur Tatar Askari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle milli forma altında başarılı sonuçlar almak istediklerini ifade etti.

Milli sporcu, eşinin aynı zamanda antrenman partneri olduğunu belirterek, "İnşallah artık tek madalya için değil, çift madalya için yarışacağız. Eşim Türk vatandaşlığına geçti ve Türkiye adına yarışacak. Aile olarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndan iki madalya ile dönmek istiyoruz. Hedefimiz bu. Bunun için de elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Bu yılın başında Çin'in Wuxi şehrinde düzenlenen Dünya Tekvando Federasyonu Grand Slam Şampiyonlar Serisi'nin ikinci haftasında ev sahibi ülkeden Mengyu Zhang ile yaptığı müsabakada aldığı bir darbe ile dizinden sakatlandığını kaydeden Nur Tatar Askari, tedavisinin sürdüğünü dile getirdi.

Mayıs ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesinde iyileşmeyi umduğunu aktaran Nur Tatar Askari, "Sakatlığım her sporcunun zaman zaman yaşadığı bir durum. İnşallah bunu en iyi şekilde atlatıp müsabakalara geri döneceğiz." ifadelerini kullandı.


- Tokyo'dan sonra kariyerini sonlandıracak


Nur Tatar Askari, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ise bronz madalya kazandığını anımsatarak, tek eksiğinin olimpiyat altın madalyası olduğunu vurguladı.

Tokyo'da yapılacak 2020 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyayı hedeflediğini belirten 25 yaşındaki sporcu, şöyle konuştu:

"Allah nasip ederse 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanırsam, tekvando kariyerimi sonlandırmayı düşünüyorum. Bir altın, bir gümüş ve bir bronz olimpiyat madalyası ile kariyerimi noktalamak istiyorum. İnşallah en iyi şekilde bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşı'mızı okutup altın madalyayı alırız. Bunu canıgönülden istiyorum."

Yorumlar