Roma Açık’ta şampiyon Murray

- Tek erkekler finalinde Murray, Djokovic’i 2-0 yenerek, Roma’da ilk kez mutlu sona ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Roma Açık’ta şampiyon Murray

ROMA (AA) – Roma Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Büyük Britanyalı Andy Murray, dünya 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic’i 2-0 yenerek, Roma’da ilk kez şampiyon oldu.

Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi'ndeki toprak kortlarda düzenlenen, erkeklerde toplam 4 milyon 300 bin ödüllü 73. Roma Açık, final maçlarıyla sona erdi.

Tek erkekler finalinde Djokovic ve Murray, geçen haftaki Madrid Açık’ın finalinden bir hafta sonra bu kez Roma’daki merkez kortta kozlarını paylaştı.

Toplamda 1 saat 35 dakika süren mücadelenin ilk setine her iki raket de servis oyunlarını alarak başlarken, 4. oyunda rakibinin servisini kıran Murray, sette avantajı eline aldı. Bundan sonraki oyunlarda Murray, rakibi Sırp raketin servisini kırmasına izin vermeyince, ilk seti 6-3 ile hanesine yazdırdı.

Maçta ikinci sete hızlı giriş yapmak isteyen Djokovic, eline geçirdiği fırsatları değerlendiremedi. İki tenisçi de 5. oyuna kadar servis oyunlarına tutunurken Murray, 5. oyunda rakibinin servisini kırdı ve skor avantajını yakaladı. Setin 9. oyununda durum 5-3 iken, Djokovic’in servisini bir kez daha kıran Andy Murray, ikinci seti de 6-3 alarak, setlerde durumu 2-0’a getirdi ve finali kazandı.

Bu sonuçla Büyük Britanyalı raket, Roma’daki ilk kez şampiyon olma sevincini yaşarken, geçen hafta Madrid Açık’ta yenildiği Djokovic’ten rövanşı almış oldu.

Büyük Britanyalı raket, bu zaferle 717 bin 315 avro para ödülünün yanı sıra ATP dünya sıralamasına etki edecek 1000 puanın da sahibi oldu.

Murray’e kaybederek, İtalya'nın başkentinde üst üste 3 kez kazanma fırsatını değerlendiremeyen dünya 1 numarası Djokovic ise Roma Açık’ta oynadığı 7. finalden 3. kez sahadan boynu bükük ayrıldı.

Final maçında her iki raket de 5’er "ace" yaparken, Murray’nin ilk servislerinde puan kazanma oranındaki yükseklik dikkati çekti.

Karşılaşma sonrası düzenlenen kupa seremonisinde Djokovic, finale uzanan yolda uzun süren zorlu mücadeleler yaptığı için bu maçta çok direnç gösteremediğini söyledi.

Djokovic’in ardından şampiyonluk kupasını alan Andy Murray de zorlu maçlar oynadığı bir haftayı bu şekilde kapatmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bu arada, Murray’nin bugün doğum günü olması sebebiyle Büyük Britanyalı rakete kupasının yanında doğum günü pastası da verildi. Murray, yeni yaşını ve şampiyonluğunu merkez korttaki seyircilerle kutladı.

Final karşılaşmasını, İtalya Serie A takımlarından Roma’nın efsanevi takım kaptanı Francesco Totti de ailesiyle tribünden takip etti.

Yorumlar