Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenliği

- İlçe Kaymakamlığının himayesinde Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen şenlikler, başladı

Google Haberlere Abone ol
Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenliği

BURSA (AA) - Bursa'da, İlçe Kaymakamlığının himayesinde Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen "Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri", başladı.

Nilüfer'in kardeş belediyelerinden Romanya'nın Braila, Kosova'nın Peja, Bulgaristan'ın Ardino, Ukrayna'ın Nikolayev ve Letonya'nın Kekava kentlerinin yanı sıra Adıyaman'ın Tut, Afyon'un Dinar ve Balıkesir'in Manyas ilçelerinden gelen belediye başkanları ve sporculardan oluşan heyetler, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda karşılandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, burada yaptığı konuşmada, şenlikler sayesinde kalıcı dostluk köprülerinin kurulduğunu söyledi.

Dünyaya adeta barış ve kardeşlik dersi veren bu organizasyonu önemsediklerini dile getiren Bozbey, şöyle konuştu:

"Kardeş kentlerimizden gelen onlarca konuğumuzla, her yıl dünya barışı için sağlam temeller attığımıza inanıyorum. Çünkü burada konuk gençlerimiz, kaldıkları ailelerle birbirlerinin kültürlerini, dünyaya bakışlarını öğrenme, birbirlerini tanıma olanağı buluyorlar. Farklı dil, din ve düşüncelere sahip insanlar bir arada gelerek kardeşliği ve barışa dair umutları pekiştirdi. Kalıcı dostluk köprüleri Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri sayesinde atılıyor. Dünyaya adeta barış ve kardeşlik dersi veren bu organizasyonu biz, işte bu bakış açısıyla çok önemsiyoruz. Şenliklerde güzel dostluklar kuruluyor. Çocuklarımız, ilerde lider ya da iyi bir yönetici olabilirler. Karşılıklı iletişimi sürdürdükleri takdirde işte o zaman dünyada kalıcı barışın kurulması söz konusu olur. 15. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nin herkes için dostluk, kardeşlik ve sporun getirdiği tüm güzel ortak duygularla geçmesini diliyorum."

Konuk heyetlere Nilüfer Belediyesi Halk Evi'ni gezdiren Bozbey, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kısa süre önce uygulamaya konulan akıllı bisiklet kiralama sistemini (nilespit) de tanıttı.

Kardeş kentlerden gelen takımlar, 18 Mayıs'a kadar şenlikler kapsamında futsal, voleybol gibi branşlarda müsabakalara katılacak.

Yorumlar