Nijerya'yı 2-0 yenen Fransa'da çeyrek final sevinci

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası İkinci Tur maçında Fransa, zorlandığı karşılaşmada Nijerya'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale çıktı.Brezilya'nın başkenti Brasilia'daki Estadio Nacional Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz sona...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'yı 2-0 yenen Fransa'da çeyrek final sevinci

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası İkinci Tur maçında Fransa, zorlandığı karşılaşmada Nijerya'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale çıktı.

Brezilya'nın başkenti Brasilia'daki Estadio Nacional Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan ekip Nijerya olurken, Afrika temsilcisi bulduğu pozisyonları gole çevirmeyi başaramadı. 70. dakikadan itibaren oyunda üstünlüğü eline geçiren Fransa, 79'uncu dakikada Paul Pogba'nın attığı golle 1-0 üstünlüğü yakaladı. Bu golden sonra da oyunun kontolü elinden bırakmayan Fransa, 90+2. dakikada Yobo'nun kendi kalesine attığı golle skoru 2-0'a taşıdı. Mücadele bu skorla sona ererken Fransa çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps ise dünyanın en iyi 8 takımı arasına girdiklerini belirterek takımıyla gurur duyduğunu söyledi. Finali düşünmek için henüz erken olduğuna da vurgu yapan Deschamps, şimdi önlerinde çeyrek final olduğunu ve bu tura odaklandıklarını kaydetti.

Fransa'nın ilk golünü kaydeden Paul Pogba ise ülkesi ve takımı için çok mutlu olduğunu söyledi. Pogba, Dünya Kupası 2. tur karşılaşmasında gol atarak takımının çeyrek finale çıkmasına katkıda bulunduğunu vurgulayarak, hayatının en önemli anlarından birini yaşadığını belirtti.

CİHAN

Yorumlar