Nevriye Yılmaz, Galatasaray'da yardımcı antrenör oldu

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda aktif sporculuk kariyerini sonlandıran Nevriye Yılmaz, sarı-kırmızılı ekipte yardımcı antrenör olarak göreve başladı

Google Haberlere Abone ol
Nevriye Yılmaz, Galatasaray'da yardımcı antrenör oldu


Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda aktif sporculuk kariyerini sonlandıran Nevriye Yılmaz, sarı-kırmızılı ekipte yardımcı antrenör olarak göreve başladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, geçen sezonun sonunda oyunculuk kariyerini sonlandıran 36 yaşındaki Nevriye Yılmaz'ın, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda başantrenör Marina Maljkovic'in yardımcısı olarak göreve başladığı bildirildi.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Marina Maljkovic, Nevriye Yılmaz'ın teknik ekibe dahil olmasından mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sezon başlattığımız yeni projede genç oyunculara kimin daha iyi örnek olacağını, kimin oyunu doğru şekilde göstereceğini belirlemek önemliydi. Bunları kulübün efsane ismi Nevriye Yılmaz'dan daha iyi yapabilecek kim var? Nevriye sadece Galatasaray'ın değil Türkiye'de kadın basketbolun efsanesi. Bu nedenle bugün Galatasaray için önemli bir gün. Türk basketbolu için de çok önemli. Yaş olarak genç olsam da 20 yıllık antrenörlük tecrübem var. Kariyerim boyunca sadece oyuncular değil beraber çalıştığım teknik ekip için de fırsat yaratmak istiyorum. Bir kadın antrenörle beraber çalışmaktan çok mutluyum."

Basketbol kariyeri

Kariyerine 1992 yılında İstanbul Üniversitesi'nin altyapısında başlayan Nevriye Yılmaz, 1997 yılında Boğaziçi Lisesi ile Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nı kazanma başarısı gösterdi.

Bu şampiyonluktan sonra adını duyurmaya başlayan Nevriye, Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra kısa bir süre İsrail ve 3 yıl da İtalya'da oynayan Nevriye, 2005 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertli takımda 7 yıl forma giyen Nevriye, daha sonra çok konuşulacak bir transfere imza atarak eski takımı Galatasaray'a döndü. Sarı-kırmızılılarla 4 sezon geçiren, bir de FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğu elde eden deneyimli isim, basketbolu da Galatasaray'da noktaladı.

Nevriye Yılmaz, Galatasaray'da yaşadığı Avrupa şampiyonluğunun dışında Türkiye'de de önemli başarılar elde etti. Oynadığı dönemde Avrupa'nın en iyi pivotları arasında gösterilen Nevriye, Fenerbahçe ve Galatasaray formasıyla toplam 10 lig, 7 Türkiye Kupası zaferi yaşadı.
Milli takımla da 12 uluslararası turnuvada boy gösteren Nevriye Yılmaz, Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) de forma giydi.

Yorumlar