EURO 2016

-Toulouse ve Lyon'da alkol satışına denetleme getirildi

Google Haberlere Abone ol
EURO 2016


PARİS (AA) - Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) taraftarlar arasında şiddet olaylarının artması üzerine Lyon ve Toulouse valilikleri, alkol satışına geniş kapsamlı denetleme getirdi.

Valilikler, maçlar öncesi ve sırasında kent merkezi, gar ve havaalanında, büfe ve marketlerden dışarı götürme amaçlı alkol satışını yasakladı.

Toulouse kentindeki ilk maç bugün İspanya ve Çek Cumhuriyeti arasında, Lyon'daki ilk karşılaşma ise Belçika ve İtalya arasında oynanacak.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, dün yayınladığı genelge ile valilere alkol yasağı konusunda yetki vermişti.

Cazeneuve, yaptığı yazılı açıklamada, "Valilerden, maç öncesi ve sırasında hassas bölgelerde ve taraftarların büyük ekranda maçları izlemesi için hazırlanan yerlerde alkol satışına ve buralara alkol getirilmesine yasak getirmesi de içinde olmak üzere gerekli bütün tedbirleri almasını istedim." ifadelerini kullanmıştı.

Marsilya'da önceki gün Rus ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan kavgada 4'ü ağır 35 kişi yaralanmıştı. Nice kentinde de Kuzey İrlanda ve Polonyalı taraftarların kavgasını polis güçlükle ayırabilmişti.

Yorumlar