Nedim Türkmen: TFF'nin tekrar kararı doğru

Orduspor Kulübü Başkanı Avukat Nedim Türkmen, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşanan olaylar nedeniyle verdiği ‘Kural hatası olmuştur.

Google Haberlere Abone ol
Nedim Türkmen: TFF'nin tekrar kararı doğru

Orduspor Kulübü Başkanı Avukat Nedim Türkmen, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşanan olaylar nedeniyle verdiği ‘Kural hatası olmuştur. Maç tekrar edilmeli’ kararının doğru olduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Türkmen, kural hatasının geçmiş de yaşandığını vurgulayarak, "Ülkemizde ilk kez kural hatası yaşanmıyor. Geçmişte de oldu. Yurt dışında da yaşanıyor. Ancak Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşanan olay ise ilk kez yaşanan bir olay. Daha önce rastlanan olay değil. TFF Yönetim Kurulu’nun tekrar karanının doğru olduğunu düşünüyorum. O pozisyonda penaltı olması gerekiyordu. TFF tekrar kararı verdi. Bu karar bana göre de doğru ancak bu olaylara çok takılıp kalmamak gerekiyor. Bu tür hatalar olur. Maçın hakemi Barış Şimşek de zaten bu hatayı isteyerek yapmamıştır. Ekstrem bir örnek olaydır. Bunları kişilik problemi haline getirmemek gerekiyor. Bu maç tekrar oynanır. Bunlar futbolun içinde olan olaylardır. Bazen bu tür olaylarda hakem hatası olarak kalıyor, bazen kural hatası oluyor tekrar oynanıyor." diye konuştu.

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) hakem hatası şeklindeki açıklamalarına rağmen TFF’nin kural hatası kabul edepi tekrar kararını ise Türkmen, şöyle yorumladı:

"Bunlar olabilir. MHK hakemini korumak isteyebilir. Biliyorsunuz Barış Şimşek FIFA kokartlı bir hakemimiz. Bu yaşanan olay daha önce de Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçında hakem Ali Aydın’ın başına gelmişti. Bu karar sonrasında Barış Şimşek kötü bir hakem olduğu anlamına gelmez. Ancak biz her hatada kelle alırsak sonrasında alacak kelle bulamayız."

SPORDA ŞİDDETİ YÖNETİCİLER VE MEDYA TETİKLİYOR

Sporda yaşanan şiddeti yöneticiler ve medyanın tetiklediğini kaydeden Orduspor Başkanı Türkmen, "Bana göre bu yaşanan şiddetin iki aktörü var. Kulüp yöneticileri ve medya." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her başarısızlıkta birileri hedef gösteriliyor. Yöneticiler camiaların duymak istediği şeyler söyleniyor. Spor gazeteleri de Türk futbolunu sadece dört kulüpten ibaret olarak görüyor. Medya daha fazla etkili olabilmek için başkanların söylemiş olduğu mesajlar yukarılara çekiliyor. Diğer kulüp başkanı da altta kalmamak için başka bir şey söylüyor.

Camiaya başkanların örnek olması lazım. Biliyorsunuz İngiltere’de holiganizm yaşandı ama onlar bunu bitirdiler. Toplumda birey olarak bir şey ifade etmeyen kişi stata girince canavarlaşıyor. Medya kendisine çeki düzen verir ve kulüp başkanları ağızlarını tutarsa bu sorun çözülür."

Spordaki şiddeti önlemek için çıkarılan yasanın da uygulanmadığı için problemlerin olduğunu kaydeden Başkan Türkmen, "Sahaya giren atlayan taraftar televizyonlara çıkarılıyor. Aslında onu ekrana çıkaran televizyonu kapatırsanız bu iş çözülüyor. Zaten burada suçu da övüyorsunuz. Bunlar ciddi şekilde suçtur. Yasa uygulanırsa bu sorun tamamen ortadan kalkar." diye konuştu.

Kulüplerin artık dernekler statüsü ile yönetilmesinin zorluğuna vurgu yapan Nedim Türkmen, "İki yıl önce kulüpler yasası hazırlanmıştı. Bundan önceki Spor Bakanı 2014’e gelmeden önce bu yasa meclise gelecekti demişti. Ancak görev değişimi oldu. Yeni bakanın olaya nasıl baktığını bilmiyoruz. Kulüplerin dernekler yasası ile yönetmek mümkün değil. Çünkü onların denetimlerinde büyük sorunlar yaşanıyor. Kulüplerin kendilerine özgü şirket modeli ile yönetilmesi gerekiyor. Kulüpler yeterli denetim mekanizmaları ile yönetilirse sorunlar ortadan kalkacaktır." ifadelerini kullandı.

SÜPER LİG YARIŞI

Bu arada Orduspor Başkanı Türkmen, PTT 1. Lig’de mücadele eden Orduspor’un Süper Lig’e yükselmesi konusunda ise temkinli konuştu.

PTT 1. Lig'in ikinci yarısına deplasmanda İstanbul BBSK'yı 3-1 mağlup ederek başladıklarını da belirten Başkan Türkmen, "İkinci yarılara başlangıçlar her zaman zordur. Biz galibiyetle başladık. Şu anda 6 takım zirve yarışında. Daha önümüzde 17 maç var. İkinci yarıya galibiyetle başlamak takımın moralini yükseltti." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN

Yorumlar