NBA yıldızı Mutombo: Türkiye'de basketbolun geldiği nokta etkileyici

Ünlü NBA yıldızı Dikembe Mutombo, Tükiye'de basketbolun geldiği noktanın etkileyici olduğunu söyledi.Afrika Newyork Formu için geldiği Gabon'un başkenti Libreville'de Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Mutombo, Türk basketbol liginde...

Google Haberlere Abone ol
NBA yıldızı Mutombo: Türkiye'de basketbolun geldiği nokta etkileyici

Ünlü NBA yıldızı Dikembe Mutombo, Tükiye'de basketbolun geldiği noktanın etkileyici olduğunu söyledi.

Afrika Newyork Formu için geldiği Gabon'un başkenti Libreville'de Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Mutombo, Türk basketbol liginde NBA'den gelmiş birçok yıldızın oynadığını vurgulayarak, "Gerçekten Türkiye'de basketbolun geldiği seviye etkileyici." ifadelerini kullandı.

Türk basketbolcuların kalitesinden de övgüyle söz eden Mutombo, Amerika Ulusal Basketbol Ligi'nde Türkiye'den gelerek büyük kulüplerde oynayan birçok oyuncu olduğunu kaydetti. Ünlü yıldız, birçok oyuncuyla da aynı çatı altında oynama imkanı bulduğunu ifade etti.

Türkiye'yi de yakından takip ettiğini söyleyen dünyaca ünlü basketbolcu, Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent'le yakın arkadaş olduğunu sözlerine ekledi.

Kariyerine 1991 yılında Denver Nuggets forması altında başlayan Dikembe Mutombo son olarak ise Houston Rockets'de oynamıştı. Ünlü yıldız 5 kez NBA'de yılın savunmacısı 8 kez de All-Star olma başarısı göstermişti. Mutombo basketi bıraktığı 2009 yılından sonra Afrika'da katıldığı yardım çalışmalarıyla dikkat çekiyor. CİHAN

Yorumlar