"NBA olmazsa Fenerbahçe'de kalacaklar"

- Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Balaban: "(Basketbolcular Udoh, Vesely ve Bogdanovic) Gönüllerine göre bir durum olursa NBA'e giderler aksi takdirde Avrupa'da Fenerbahçe'den başka bir kulüpte oynayacaklarını zannetmiyorum" - "Konu Fenerbahçe ise ve Obradovic gibi bir başantrenörünüz varsa üst düzey olmak zorundasınız" - "Sezon başında Ülker ana sponsorluktan ayrıldıktan sonra başkan Aziz Yıldırım'ın 'Merak etmeyin, ben arkanızdayım' demesiyle bu kadro için düğmeye bastık"

Google Haberlere Abone ol
"NBA olmazsa Fenerbahçe'de kalacaklar"


İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ozan Balaban, erkek basketbol takımının oyuncuları Ekpe Udoh, Jan Vesely ve Bogdan Bogdanovic'in Amerikan Basketbol Ligi'ne (NBA) gitmemeleri durumunda takımda kalacaklarını söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün basketbol şube sorumluluğunu üstlenen Balaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek sezon takım kadrosunu korumak istediklerini belirtti.

Balaban, Vesely, Udoh ve Bogdanovic'in önceliklerinin NBA'e gitmek olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Oyuncularla her gün görüşüyoruz. Takımdaki herkesi burada tutmak istiyoruz. Vesely ve Udoh, her zaman önceliklerinin NBA olduğunu bize söyledi. Udoh geldiği ilk gün bunu belirtti. Bogdanovic de NBA ile görüşüyor. Oyunculara saygı duyuyoruz. Belirli bir süre içinde durumlarına karar verecekler. Gönüllerine göre bir durum olursa NBA'e giderler aksi takdirde Avrupa'da Fenerbahçe'den başka bir kulüpte oynayacaklarını zannetmiyorum. Üçü de Türkiye'yi evleri gibi görüyorlar ve mutlular. Taraftarı da çok seviyorlar. O yüzden NBA olmazsa bizde kalacaklarına eminim."


- "Fenerbahçe ve Obradovic varsa üst düzey olursunuz"


Türkiye'de ligi ve kupayı kazanıp THY Avrupa Ligi'nde final oynadıklarını hatırlatan Balaban, gelecek sezon başarıların üzerine koyarak devam etmek istediklerini vurguladı.

Geride kalan sezonun başında yepyeni bir kadroyla yola çıktıklarını aktaran Balaban, "Konu Fenerbahçe ise ve Obradovic gibi bir başantrenörünüz varsa üst düzey olmak zorundasınız. Geçen seneki takımımız biraz kırılgandı. Sezon başında oyuncu seçimlerimizde karakteri daha fazla ön plana çıkardık. Oyuncuların özel yaşamlarını ön plana aldık. Kimyamız tuttu. Çocuklar bu sene hakikaten çok büyük bir performans ortaya koydu. Önümüzdeki sene de takımın çok büyük bir bölümünü koruyup, gerekli desteği yapıp THY Avrupa Ligi'nde yine yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.


- Aziz Yıldırım'a övgü


Ozan Balaban, sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'ın desteğiyle önemli bir kadro kurarak başarılar yakaladıklarını dile getirdi.

Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı, şunları kaydetti:

"Ülker'in desteği olmasa biz buralarda olmayı hayal bile edemezdik. Sezon başında Ülker ana sponsorluktan ayrıldıktan sonra başkan Aziz Yıldırım'ın 'Merak etmeyin, ben arkanızdayım.' demesiyle bu kadro için düğmeye bastık. Çok iyi bir kadromuz var. Zor bir yıl oldu. Bu senenin bir numarası ekip olmamız. Sayın başkandan malzemecimize kadar ciddi bir şekilde mesai harcadık. Sonucu da görüldüğü gibi geldi. Kupalar alıp almamak önemli değil. Önemli olan ortaya koyduğunuz ürün. Bu ürünle biz bu sene Fenerbahçeli olan olmayan herkese keyifli dakikalar yaşattık. Ülkemizi çok iyi temsil ettik. Basketbolun çıtasının bir diş yukarıya çıkmasına faydamız olduysa ne mutlu bize."

Gelecek sezon Avrupa Ligi'nde yeni format gereği en az 30 maç oynayacaklarını anlatan Balaban, kadroyu geniş tutacaklarını söyledi. Ülke olarak Türk oyuncu sıkıntısı yaşadıklarını vurgulayan Balaban, "Türk oyuncularda ülke olarak sıkıntımız var. Ömer Onan ile gelen jenerasyonların üzerine yenisi gelmedi. Altyapıdan aslında iyi geliyor oyuncular. Ara jenerasyonda sıkıntılarımız var. Türk kim var dediğinizde, az oyuncu var. Genç Türk oyuncularımıza güveniyoruz. Kenan Sipahi'nin durumunu da değerlendireceğiz. Bizim oyuncumuz. Başantrenörümüz değerlendirme yapıp raporunu bize verecek. Kadronun bu sezona göre mutlaka geniş olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.


- Taraftara teşekkür


Balaban, geride kalan sezon Ülker Sports Arena'daki 35 maçta aldıkları 34 galibiyetin asıl mimarının sarı-lacivertli taraftarlar olduğunu aktardı.

Hemen hemen her maçta salonun dolduğunu belirten Balaban, sözlerini şöyle tamamladı:

"Avrupa'da bir sürü yere gittim. Panathinaikos, Kızılyıldız, Real Madrid deplasmanlarını gördüm. Bizim taraftarımız çok özel. Gerçek bir basketbol taraftarımız var. Karşı takımdan biri sakatlanıp ayağa kalktığı zaman alkışlayacak kadar centilmen ama yanlış bir şey olduğunda da yuhalayacak kadar basketbolu iyi biliyorlar. Ülker Arena'da oynadığımız 13 maçta tribünlerin tamamı doldu. Diğer maçlarda da yüzde 90'ın üzerinde doluluk yakaladık. Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum."


Yorumlar