Mustafa Kocabey: Galatasaray-Fenerbahçe derbisini forvetler belirler

Galatasaray'ın eski futbolcularından Mustafa Kocabey diğer adıyla Papen Mustafa, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini forvet oyuncuların belirleyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Kocabey: Galatasaray-Fenerbahçe derbisini forvetler belirler

Galatasaray'ın eski futbolcularından Mustafa Kocabey diğer adıyla Papen Mustafa, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini forvet oyuncuların belirleyeceğini söyledi.

Başakşehir Boğaziçi Siteleri'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği 4. Geleneksel Boğaziçi Siteleri Futbol Turnuvası'nın tanıtımına katılan ve bir dönemde Galatasaray forması giyen Mustafa Kocabey, basın mensuplarına 6 Nisan'da oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin sadece Türkiye'de değil Avrupa'nın da dört gözle beklediği ifade eden Papen Mustafa, "Böyle derbide lig içindeki konum pek önemli değildir. Çünkü Galatasaray-Fenerbahçe maçları başlı başına bir maçtır. O sebepten dolayı taraftarda yönetimde futbolcularda hep böyle düşünür. Çünkü bütün haftadan başlar bu maçın konsantrasyonu. Fenerbhaçe kadro olarak bu sene iyi işler yaptılar. Özellikle son zamanlarda çok formda. Diğer taraftan Galatasaray'ın da forvet bölgesinde formsuzluğu var. Derbiyi o sebepten dolayı takımların forvetlerinin belirleyeceğini düşünüyorum. İyi bir atmosfer olacağı kesin. Arena stadı Avrupa standartlarında bir stat. Taraftarı da öyle. O yüzden güzel bir derbi izleyeceğiz." diye konuştu.

Derbide Galatasaray'ın en büyük kozunun Hollandalı yıldız futbolcu Sneijder'in olacağına vurgu yapan eski futbolcu, Burak Yılmaz'ın ise formsuzluğuna dikkat çekti.

Sarı - kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim'in yerine getirilen ve son zamanlarda taraftar tarafından istifaya davet edilen Mancini hakkında da görüşlerini belirten Mustafa Kocabey, "Şimdi Türkiye'de değişmesi gereken bir zihniyet var. Eğer Burak Yılmaz gol atıyorsa ve bütün stat Burak diye bağırıyorsa kaçırdığı zamanda Mancini istifa diye değil Burak niye kaçırdın diye bağırmalı. Bu zihniyetin değişmesi lazım artık. Bakın son iki haftaya bakıldığında Galatasaray şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi idi. Kaybedilince her şey Mancini'ye bırakılmamalı. Belki oyun kurarken oyuncu hataları olabilir fakat sahaya onbir kişi çıkıyorsunuz. Mesela ben son Bursaspor maçında tribünde idim. Burak Yılmaz bir pozisyon kaçırdı ve sonrasında Bursaspor'un golü geldi. Sonra taraftar Mancini istifa diye bağırdılar. Bende bunu demek istiyorum herşeyi hocaya bağlamamak gerekiyor. Sahada herşey futbolcudur. O sebepten dolayı her zaman arkasındayım sevdiğim birisi. Galatasaray'da kalmasını istediğim bir hoca." yorumunda bulundu.

Galatasaray'da uzun zamandır konuşulan yerli-yabancı kavgası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kocabey, "Bunlar hep laftadır. Çünkü sahaya çıktığınız zaman kimsenin aklına böyle şeyler gelmez. Futbolcunun aklına ne para gelir ne de başka bir problem. Ben yabancılar ve yerliler arasında bu tür bir problem olduğunu sanmıyorum. Çünkü bunu ben yıllarca yaşadım. O yüzden tek hedef vardır o da sahaya çıkınca maçı kazanmak. Yani ben böyle bir şey olacağını tahmin bile etmiyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar