Muş'ta spor kulüplerinden Federasyon Başkanı Ayık'a tam destek

Kaya Söylemez ve Muş Alparslan Spor Kulüpleri, Türkiye Kayak Federasyonu Olağan Genel Kurulu seçimlerinde şuan görevde olan Federasyon Başkanı Dr.

Google Haberlere Abone ol
Muş'ta spor kulüplerinden Federasyon Başkanı Ayık'a tam destek

Kaya Söylemez ve Muş Alparslan Spor Kulüpleri, Türkiye Kayak Federasyonu Olağan Genel Kurulu seçimlerinde şuan görevde olan Federasyon Başkanı Dr. Özer Ayık’ın yanında olduklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediler.

Kaya Söylemez ve Muş Alparslan Spor Kulüpleri, Türki Kayak Federasyonu (TKF) Olağan Genel Kurulu seçimlerinde şuan görevde olan Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık’ın destekçisi olduklarını ifade ettiler.

Özellikle bulundukları coğrafyada yıllardır ihmal edilen ve kangren haline gelinen kayak sporunun çok güzel aşamalara getirilmesinin başında Ayık'ın geldiğini kaydeden Tunç, şunları söyledi:

"Yapılacak olan Türkiye Kayak Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda Başkan Adayı olan Dr. Özer Ayık’a Kaya Söylemez Spor Kulübü Derneği Başkanı olarak açık bir şekilde destek verdiğimizi beyan ediyoruz. Ayık’ın yanında ve beraber bu yolda yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz. Çünkü Türk kayağını çöplükten alıp zirveye taşıyan ve yapılamayanı yapan kişi Sayın Ayık’tır. Bunlara örnek verirsek ülkemizde ilk defa 2011 Erzurum Üniversiad Kış Oyunları, 2012 Kayaklı Koşu Gençler Dünya Şampiyonası, 2013 Snowboard Dünya Şampiyonası mükemmel bir organizasyonla ülkemizde yapılmıştır. Bunların mimarı Sayın Ayık’tır.

Ne yazık ki ülkemizde alnının akı ile çalışan ve hiçbir şekilde ırk, dil, din ve bölge ayrımı yapmadan hizmet veren insanların yeri ülkemizde pek yoktur ve hep arka planlarda tutulmuşlardır. Biz bu kalıbı yıkıp her kesime aynı mesafede ve eşit davranan, müthiş derecede emek veren Sayın Ayık’ı canı gönülden destekliyoruz. Kısaca şunu ifade etmek istiyorum ki ölümüne onunla beraberiz."

“SPORCU VE ANTRENRÖLER DEĞER BULDU”

Türk kayağını sosyeteden alıp Anadolu’ya yayanın Ayık olduğunu ifade eden Tunç, "Yılardır coğrafyamızda kangren haline gelen ve hep gözardı edilen kayak sporu, şuan Ağrı’ya, Hakkari’ye, Erzurum’a, Sarıkamış’ı, Muş’a ve Bingöl’e kadar taşındı." diyerek, şöyle devam etti:

"Kısacası ülkemizin en ücra kentlerinden biri olan Erzurum’u kış turizm merkezi haline getirildi. Daha çok sayamadığımız ve unuttuğumuz hizmetler yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman sporcu ve antrenöre değer verilmemiş ve bu kadar desteklenmemiştir. En basitinden örnek verirsek binlerce sporcu ve antrenör en iyi malzemelerle donatılmıştır."

Eski bir sporcu olduğunu ve çok kötü şartlarda spor yaptığını ifade eden Muş Alparslan Spor Kulüp Başkanı Veysel Oğlağo, Federasyon Başkanı Özer Ayık’ın verdiği emeklerin göz önünde olduğunu ve şuan birçok imkan ile sporcu yetiştirmenin gururunu yaşadığını söyledi. Şuanda kulübünün bünyesinde aktif bir şekilde müsabakalara katılan 30 sporcularının olduğunu vurgulayan Oğlağo, şöyle konuştu:

"Ben çok kötü şartlarda sporculuk yaptım. Belki inanılması zor ama kırık kayaklarla kaydım. Birçok rezilliği yaşayarak spor yapmaya çalıştık. Şuan çok şükür Federasyonumuzun Başkanı olan Sayın Dr. Özer Ayık, bir devrim yaptı ve en mükemmel malzemelerle donatıldık, sporcu yetiştirmeye başladık. Sayın Ayık, gerçekten çok değerli ve Türk Kayağına gönül vermiş bir liderdir. Onunla beraber aynı yolda olduğumuzu bir daha açıklar ve kendisine başarılar diliyoruz."
CİHAN

Yorumlar