Müsabakada darbe alan Türk sporcu Seyithan Akbalık vefat etti

Uluslararası Tekvando Şampiyonası'na katılan Türk sporcu Seyithan Akbalık, müsabaka esnasında aldığı darbe sonucu yere düşerek hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Müsabakada darbe alan Türk sporcu Seyithan Akbalık vefat etti

Uluslararası Tekvando Şampiyonası'na katılan Türk sporcu Seyithan Akbalık, müsabaka esnasında aldığı darbe sonucu yere düşerek hayatını kaybetti.

Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'na katılan Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın müsabaka esnasında aldığı darbe sonucu düşerek hayatını kaybetttiği bildirildi.

Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ve Akbalık'ın antrenörü Mehmet Güneş'ten alınan bilgiye göre, Luksor kentinde katıldıkları Afrika Kupası'nda, bugün sabah seansında 63 kiloda tatamiye çıkan 21 yaşındaki Akbalık'ın, müsabaka sırasında fenalaşarak yere yığıldığını söyledi. Sporcuya ilk müdahalenin salonda yapıldığı sonra hemen hastaneye götürüldüğü ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Spor Genel Müdürlüğü aracılığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'na durumu iletilirken, Bakanlık sağlık bakanlığı ile temasa geçti. Olayın ardından sporcuların moral ve motivasyonunun bozuk olduğunu ifade eden Erçin, "Bugün bir toplantı yapılacak. Müsabakalara devam edip etmeyeceğimizi bilmiyoruz ama durumu iyi olan sporcularımızın devam etmesinden yanayız çünkü kupada alınan sonuçlar, olimpiyatlar için büyük önem taşıyor." diye konuştu.

HASTANEYE GELMEDEN ÖLMÜŞ

Bu arada Uluslararası Tekvando Şampiyonası'na katılan Türk sporcu Seyithan Akbalık, müsabaka esnasında Sırp oyuncudan ölümcül bir darbe aldıktan sonra bayıldığı ve yere düştüğü belirtildi.

Hastaneden alınan rapora göre Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın ölümcül bir darbe aldıktan sonra kalbinin durduğu açıklandı. Sporcu düştükten sonra Luksor hastanesine götürüldü. Fakat sporcunun hastaneye gitmeden önce aldığı darbe sonucu yolda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Hayatını kaybeden sporcunun Türkiye'ye getirilmesi için harekete geçildiği belirtildi.
CİHAN

Yorumlar