Muratpaşa Belediyespor'un hedefi Avrupa'da tur atlamak

- Antrenör Ünsal: "Litvanya takımını eleyip üst tura yükselmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Muratpaşa Belediyespor'un hedefi Avrupa'da tur atlamak


ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 1. turunda eşleştiği Litvanya temsilcisi ACME-Zalgiris Kaunas'u eleyerek üst tura çıkmayı hedefliyor.

Kulüplerin anlaşması sonucu her iki maç da Antalya'da oynanacak. Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda 10 Eylül Cumartesi ve 11 Eylül Pazar günü yapılacak müsabakalar saat 15.00'te başlayacak.

Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, yaptığı açıklamada, maç için hazırlıkların yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi. Sadece Muratpaşa Belediyespor için değil, Antalya ve Türkiye için önemli bir maça çıkacaklarının altını çizen Ünsal, takım olarak Avrupa kupalarında önemli başarılar elde ettiklerini belirtti.

Ünsal, açıklamasında, "Litvanya takımını eleyip üst tura yükselmek istiyoruz. Başarı grafiğini devam ettirmek, geçmiş başarılarımızı tekrarlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu yıl takım olarak yeni bir yapılanmaya gittiklerini ve kadroyu yıldız ve genç milli takım oyuncularıyla takviye ettiklerini belirten Ünsal, çok genç bir takım olduklarının altını çizdi.


- "Başaracaklarına inanıyoruz"


Oyuncuların göstereceği performansın, takımın ligdeki ve Avrupa'daki geleceğini belirleyeceğini vurgulayan Ünsal, "Oyuncularımız hem bunun bilincinde hem de Türk hentbolunun geleceğini ellerinde tuttuklarını farkındalar. Başaracaklarına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Takımın yeni oyuncularından 17 yaşındaki Dönegül Bozdoğan da ilk defa bir Avrupa kupası karşılaşmasında forma giyeceğini belirterek, heyecanlı olduğunu ifade etti. Yeni transferlerden 18 yaşındaki Cansu Akalın ise ilk kez bir Avrupa maçında sahada olacağını, taraftar desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar