Muratbey Uşak'ın 2. Avrupa macerası başlıyor

- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ndeki 4. sezonunda Türkiye'yi 2. kez Avrupa kupalarında temsil edecek Muratbey Uşak, 2. ön eleme turunda Romanya'dan Cluj Napoca'yı saf dışı bırakıp, adını FIBA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara yazdırmayı planlıyor - Başantrenör Bulkaz: "Gruplara kalmayı çok istiyoruz" - "Taraftarımız bizim için itici güç, hep beraber güzel bir yıl geçireceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Muratbey Uşak'ın 2. Avrupa macerası başlıyor


UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - FIBA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında yarın Romanya'dan Cluj Napoca ile karşılaşacak Muratbey Uşak, rakibini eleyip gruplara kalmayı hedefliyor.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde ilk sezonunda 2013-2014'te adını play-off'a yazdırmayı başaran ve Avrupa kupalarına gitme hakkı elde eden Muratbey Uşak, 2014-2015'te EuroChallenge Kupası'nda yer aldı.

İlk olarak H Grubu'nda mücadele eden Uşak temsilcisi, 6 maçta 3 galibiyet ve 3 mağlubiyetle adını son 16 turuna yazdırdı. Yoluna J Grubu'nda devam eden Muratbey Uşak, 6 müsabakada 2 galibiyet ve 4 yenilgi alarak turnuvaya veda etti.

Avrupa kupalarında 12 maça çıkan Muratbey Uşak, bu müsabakalarda 5 kez galip gelirken 7 kez yenildi.


- FIBA Şampiyonlar Ligi


Muratbey Uşak, bu sezon mücadele etmeye hak kazandığı FIBA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için 2. ön eleme turunda Romanya'dan Cluj Napoca takımıyla ilk maçını yarın saat 19.00'da Uşak Üniversitesi Spor Salonu'nda oynayacak.

Uşak ekibi, rövanş maçını ise 6 Ekim Perşembe günü Romanya'da yapacak.

Türk temsilcisi, rakibini saf dışı bıraktığı takdirde ASVEL (Fransa), EWE Baskets (Almanya), PAOK (Yunanistan), Neptunas (Litvanya), Rosa Radom (Polonya), Ventspils (Letonya) ve elemelerden gelecek bir diğer takımla C Grubu'nda yer alacak.


- "Bu heyecana ortak olmak bizi gururlandırıyor"


Muratbey Uşak Başantrenörü Ozan Bulkaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon bitiminde yabancı oyuncuların yüksek ücretlerle başka takımlara gittiğini, o nedenle yeni bir takım kurduklarını söyledi.

Bu yıl hem Avrupa hem de ligde mücadele edecekleri için bütçelerini biraz daha artırdıklarını kaydeden Bulkaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tecrübeli oyunculardan bir takım kurmaya çalıştık. Yaklaşık 4,5 milyon lira bütçeli bir takımız. 5 yabancı, 4 yerli transfer gerçekleştirdik. Hazırlık maçları oldukça iyi geçti, 9 maçın yedisini kazandık. Bizim için iyi bir şey tabi. Takım olarak yarın oynayacağımız Şampiyonlar Ligi maçına hazırız. Şampiyonlar Ligi ilk kez oynanacak, bu heyecana ortak olmak bizi gururlandırıyor."


- "Daha savunmacı ve daha atletik bir takımız"


Bulkaz, Cluj Napoca'yı ilk maçta yenip avantajlı bir şekilde Romanya'ya gitmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Şu anda iki sakatımız var. Hazel ve Evaldas sakat, iyi çalıştık, takımın performansı her geçen gün yükseliyor, ligin en hazır ekiplerinden biriyiz. Rakibimiz güçlü, Avrupa Ligi oyuncularından kurulu bir takım ancak kazanmak ve gruplara kalmayı çok istiyoruz. Avrupa'da gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi amaçlıyoruz. Çok zorlu bir maç trafiği olacağı kesin. Daha savunmacı ve daha atletik bir takımız, bu yıl farklı bir basketbol oynuyoruz, keyif verici bir takım olduk. Evimizde herkesi yenmek istiyoruz, her maça ortak olacağız. Taraftarımız bizim için itici güç, hep beraber güzel bir yıl geçireceğiz."

Yorumlar