Murat Yakın: Moskova’dayım, ama henüz Spartak’la ilgili karar vermedim

Türk asıllı İsviçreli teknik direktör Murat Yakın, Rusya ekibi Spartak Moskova ile görüşmek için Moskova’ya geldiğini doğruladı.    Rus basınında yer alan haberlere göre, Yakın, Spartak Moskova ile görüşmeler yapmak...

Google Haberlere Abone ol
Murat Yakın: Moskova’dayım, ama henüz Spartak’la ilgili karar vermedim

Türk asıllı İsviçreli teknik direktör Murat Yakın, Rusya ekibi Spartak Moskova ile görüşmek için Moskova’ya geldiğini doğruladı.

    Rus basınında yer alan haberlere göre, Yakın, Spartak Moskova ile görüşmeler yapmak için Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunduğunu ifade etti. Basına konuşan Yakın, “Moskova’dayım. Ama önce neler teklif edecekler diye onları dinleyecem. Kararımı da sonra verecem. Henüz hiç bir karar alınmadı.” dedi.

    Daha önce Türk basınında çıkan haberlerde Yakın’ın Spartak Moskova ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı iddia edilmişti. Rus Vedomosti gazetesi, Spartak Moskova’nın 39 yaşındaki çalıştırıcı ile anlaştığını henüz resmi şekilde doğrulamadığına dikkat çekiyor. Gazetenin iddiasına göre, Spartak Moskova sahipleri ve yöneticileri arasında yapılan görüşmede Murat Yakın ile ilgili uzlaşı sağlanamadı. Rus spor yorumcusu Dmitri Zelyonov da, Yakın’ın “bilmeceli ve çok yönlü bir teknik direktör” olduğuna, fakat yaşının henüz 40’ı doldurmadığına dikkat çekiyor.

    Resmi Rossiyskaya Gazeta gazetesi, Spartak Moskova Başkanı Leonid Fedun’un Yakın’ın adaylığını desteklediğini iddia etti. Spartak Moskova eski kaptanı Yegor Titov’a göre, Türk asıllı teknik direktör Rus takımına yeni deneyimler kazandırabilir.

    Rus basını, Yakın’ın Basel’i İsviçre Ligi’nde iki yıl üst üste şampiyon yapıp Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkarma başarısı gösterdiğini de hatırlattı.

CİHAN

Yorumlar