Murat Özyer: Fenerbahçe ile oynayacağımız final maçına odaklandık

Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Murat Özyer, yarın Fenerbahçe ile oynaycakları maç, Euroleague şampiyonluğu ve protokolde çıkan kavgaya dair önemli açıklamalarda bulundu.Fenerbahçe ile oynadıkları Kadınlar Basketbol Ligi Play Off Final...

Google Haberlere Abone ol
Murat Özyer: Fenerbahçe ile oynayacağımız final maçına odaklandık

Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Murat Özyer, yarın Fenerbahçe ile oynaycakları maç, Euroleague şampiyonluğu ve protokolde çıkan kavgaya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe ile oynadıkları Kadınlar Basketbol Ligi Play Off Final serisi maçlarında çok güzel karşılaşmalar oynandığını da belirten Özyer, "Senelerdir bayan basketboluna seyirci gelmiyor. Bunu son yıllarda yıktık. Abdi İpekçi'de final serisinin 5. ve son maçını oynayacağız. Güzel bir maç olacak. Tek ricamız hakemlerin cesaretli olmaları." dedi.

360'ın 'Spor Keyfi' programına telefonla bağlanan Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Murat Özyer, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özyer, yarın Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk karşılaşmasını ve protokolde çıkan kavgayı değerlendirdi.

"Son 20 seneye baktığınız da 5 senelik bir süreci çıkardığınız zaman kadın basketbolunda hep Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti söz konusu, bu rekabet Türk kadın basketbolunu yukarılara taşıyan bir rekabet olmuştur." diyen Özyer, şöyle konuştu:

"Bu senelerdir devam ediyor. Bu senenin önemli özelliği bu rekabeti Avrupa'nın zirvesine taşıdık. Bence imkanlar tanındığında Türk kadınının, Türk kadın takımlarının, Avrupa'da ne kadar başarılı olabileceğini iki kulüpte gösterme fırsatı yakaladı. Fenerbahçe finalist olarak, Galatasaray'da Avrupa şampiyonu olarak, bence bu senenin en iyi takım sporu ödülü alacak takımlar arasına girdiğimizi düşünüyorum. Türkiye çapında bu açıdan iki kulübü de tebrik ediyorum.

Aslında spor yönetmeliğinde, yazılı literatüründe saha avantajı diye birşey yok. A salonunda ya da b salonunda veya tarafsız sahada aynı kurallar uygulanıyor. Ama bazı salonlarda şartlar farklı oluyor. Bir saha avantajı kültürü yerleşmiş durumda. Senelerce kadın basketbol maçları seyirci gelmiyor diye, küçük salonlarda oynandı. Ama ezeli rekabet olduğu zaman büyük salonlara taşındı. Artık büyük kitleler iki kulübü de destekliyor. Fenerbahçe takımı uzun zamandır hem Caferağa'da, hem Haldun Alagaş'ta şimdi de iki senedir Ülker Arena'nın yanındaki küçük salon olan Metro Arena'da mücadele ediyorlar."

Fenerbahçe'nin son zamanlarda da arka arkaya gelen şampiyoluklarının olduğunu da belirten Murat Özyer, "Bunda saha avantajının büyük önemi var. Biz de seri son maça kalırsa, küçük salonda oynayalım mı? diye düşünmüştük. Ama her zamanki gibi Avrupa şartlarının müsade ettiği Abdi İpekçi'de oynayacağız. Ben yine muazzam atmosfer olacağını düşünüyorum." diyerek, şöyle devam etti:

"Geçen sene 5. maçı Metro Arena'da oynamıştık ve Fenerbahçe kazanmıştı. Bu sene saha avantajını almak için çalıştık ve sonunda ligi lider bitirdik. Saha avantajını da almış olduk. Bu sene şampiyonluk kupasını bizim kaldıracağımızı düşünüyorum ve güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İki takıma da başarılar diliyorum."

ÜLKER ARENA'DA TARTIŞMA PROTOKOLDE YAŞANDI

Bu arada final serisinin 4. maçında yaşanan olaylarla ilgili de açıklamalarda bulunan Murat Özyer, "Aslında tartışma protokol tribününde yaşandı. Ülker Arena küçük olduğu için ve protokol tribününde yer olmadığından dolayı, ben ve yönetim kurulu üyemiz Necati Demirkol'la beraber Bench'in arkasında oturduk." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Tartışma protokolde yaşandı. Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat ve Ali Özsoy'un da eşi vardı yanında, orada bir gerginlik yaşandı. Fenerbahçeli yöneticilerle federasyon yetkilileri arasında ama devamında siz benim Aziz (Yıldırım) Bey'le aramızda olan sohbeti soruyorsanız, hatta yönetim kurulu üyemiz Necati Bey de vardı yanımızda.

Maçın sonunda soyunma odasına giderken, Aziz Bey benimle konuşmak istediğini işaret etti. Ben de bekledim ve orada sohbet ettik. Bu sohbette gayet dostane oldu. Onun bazı serzenişleri oldu. Hem de bundan sonra gerginliğin olmaması, iki kulübün dostane tavırlar içerisinde sportif ilişkilerine devam etmesi gerektiğini, vizyon sahibi genç yöneticilerin spora sahip çıkması gerektiğini, kendi kardeşinin de Galatasaraylı olduğunu ve iki camianın birbirine yakın olması gerektiğini iletti. Ben de kendisine teşekkür ettim. Galibiyetlerinden dolayı tebrik ettim. Ama sürecin daha iyi idare edilebileceğini düşündüğümü söyledim.

Çünkü biz sahada tabiki hertürlü mücadeleyi vereceğiz, ama saha dışında da iki kulüp hatta diğer kulüplerde mesela erkekler de bir araya gelmiş durumdayız ve biz federasyona önerilerde bulunuyoruz. İşin yönetimiyle alakalı bunda da Nedim Karakaş bizle beraber işbirliği yaparak bütün kulüpler erkek basketbolda bir araya geldi, ama kadınlarda bunu beceremedik. Onu da ileride inşallah başaracağız. Bence dostane bir konuşma oldu."

YARINKİ FİNAL MAÇINA ODAKLANDIK

Murat Özyer, çok zor geçen bir sezonun son maçına geldiklerini, sezona bedel bu maçı kazanarak şampiyonluk kupasını almak istediklerini de belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu an odaklandığımız tek şeyin son maç ve şampiyonluk olduğunu söylemek istiyorum. Şunu hatırlatmak istiyorum biz Ekateringburg'da sadece basketbol oynayarak, güzel bir resital sunduk ve Avrupa kupasını müzemize Türkiye'ye getirdik.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun her salonda yönetmelikleri aynı şekilde uygulamaya cesaret etmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer hakemler cesaretli olmazlarsa, her salonda ayrı uygulama olacaktır, bu da sıkıntı olacaktır. Uzun süre küfür edilmesine rağmen hakemler sadece kendilerine küfür edildiğinde anons yapma cesaretini gösterebildiler.

Bu kuralı her zaman uygulamaları gerekiyor. Sadece kendilerine küfür edildiğinde değil, bunu da söylemek istiyorum."

CİHAN

Yorumlar