Müezzinoğlu'ndan "bozuk mama" açıklaması

Gümrükte bozuk mama ele geçirildiği iddialarını değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilaç takip sistemini hatırlatarak, “Türkiye piyasasına girebilme ihtimali sıfır, girdiği zaman da yakalanmama şansı yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu'ndan "bozuk mama" açıklaması
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV canlı yayınında Burcu Kaya'nın sorularını yanıtladı. 
Mehmet Müezzinoğlu, Samsun’da öldürülen doktor Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır, sağlık camiasına ise başsağlığı diledi.
Sağlık çalışanlarının basın bildirisi yayımlayacağını ifade eden Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı olarak, biz toplumsal duyurlılığı artırabilmek adına tüm hastalerimizde 15 dakika süreyle 'Biz bir aileyiz şiddete birlikte karşıyız' kokartlarıyla, başhekimlerimiz, hemşirelerimiz ve  hizmet alan hastalarımızın da katılımıyla bir basın bildirisi yayımlayacağız. 15 dakika sonra hasta tedavilerine devam edeceğiz. Hastalarımızı mağdur etmek, sağlık hizmetinden mağdur bırakmak gibi bir şeyimiz olamaz. Türk Tabipler Birliği'nin iş bırakma eylemine destek vermiyoruz. Bir hafta süresince muayene olacak her hastaya bu kokarttan takacağız” dedi.
Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı: 
“Doktor Kamil Furtun’un adını yaşatacak tüm tedbirleri alacağız. Gerekiyorsa hastanenin adına onun ismini vereceğiz veya ailenin önerileri varsa değerlendireceğiz. Şiddete sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Tüm savcılarımıza sağlıkta şiddet uygulayanların tutuklaması yetkisini veren düzenlemeyi yaptık. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulalayanlar için polise gözaltı yetkisi veren düzenleme yaptık. 24 saat düzenli destek veriyoruz. Şiddete maruz kalanlara hukuksal destek veriyoruz. Her gün 1.5 milyon hastaya şifa dağıtan bir yapıyız. Bir o kadar da refakatçi var. Bizim en büyük sorunumuz hastalardan ziyade hasta yakınlarıyla oluyor. Her gün 3 milyon insanla muhatap olan 700 bin kişilik ekip... Tabii ki istemediğimiz halde tatsız olaylarla karşılıyoruz. Daha farklı yasal düzenlemeler gerekiyorsa onları da yapacağız,"
Psikiyatri hastalarının fişlendiği iddialarını değerlendiren Müezzinoğlu, “Bunlar seçim döneminde algı yönetimilye alakalı. Psikiyatri hastalarının isimlerini toplamıyoruz. İsimleri, adresleri lazım değil. Hangi bölgede, hangi oranda psiklojik sorunlar var. Verileri almadan gelecek projeksiyonu yapamayız. Algı yönetimi olarak eleştirmek etik dışıdır” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı’na alınacak personel konusunda da bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, “14 bin 500 hekim dışı memur kadrosuna personel alacağız. Bu yıl içinde yaklaşık 26 bin ilave kadro alacağız” dedi. Bir gazetede yer alan Ambarlı gümrüğünde bozuk mama yakalandığı iddialarıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Yakalanmış olmasını takdir ediyorum. Gümrükten girdiği andan itibaren ilaç takip, ürün takip sistemimiz var. Geldiği anda Türkiye piyasasında kullanılması mümkün değil. Nerede, hangi tarihte üretildiğini ve son kullanma tarihinin ne olduğunu butün vatandaşlarımız programdan görebiliyor. Biz de ilacın nerede olduğunu takip edebiliyoruz. Yüzde 99.9 çok rahatlıkla takip ediliyor. Kaçak yollarla girenler varsa, ufak paketçikler belki bizim dikkatimizden kaçabilir. Türkiye piyasasına girebilme ihtimali sıfır, girdiği zaman da yakalanmama şansı yok.” Aile hekimleri için ayda bir kez olmak üzere nöbet uygulamasına geçildiğini hatırlatan Müezzinoğlu, “Hekimlerimizin yüzde 90’ı nöbetlerini tutuyor” dedi.
Kanser ilaçları için yapılan yeni düzenleme konusunda da değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı, “Eczacılarımızın mağdur olduğunu biliyoruz. Birinci önceliğimiz hastanın mağdur olmamasıdır. Hastalarımızın ilaçlarını hastanede bulabilmesi hasta açısından bir konfordur. Eczacılarımızı da mağdur etmemek için alınacak tedbirler üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu. 
Muhalefet partilerinin sağlık konusunda herhangi bir vaatte bulunmadığını vurgulayan Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye’deki sağlık sistemine gıpta ile bakılıyor” dedi.

Kaynak: NTV

Yorumlar