Muaythai’de Bitlis damgası

Bitlis’in Muaythai Takımı, 2014 yılında aldığı başarılarla bölgeye ve Türkiye’ye damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Muaythai’de Bitlis damgası

Bitlis’in Muaythai Takımı, 2014 yılında aldığı başarılarla bölgeye ve Türkiye’ye damgasını vurdu. Bitlisli sporcular önce bölge şampiyonasında 23 şampiyonluk ardından ise Süper Lig'in Türkiye Şampiyonası'nda 2 şampiyonluk elde ettiler.

Muaythai bölge şampiyonasında elde edilen büyük başarının ardından bu kez Muaythai lig şampiyonluğu finali için ringe çıkan Bitlis’li sporcular Ejder Bilgi ve Gökhan Kara rakiplerini yenerek kendi kilolarında Türkiye Şampiyonu oldular.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde uzun yıllardır Muaythai ve Kickboks eğitimlerine aralıksız devam eden Antrenör Ömer Uğur, büyük başarılar elde eden sporcularını tebrik etti. Disiplini ve çalışma azmini hiçbir zaman elden bırakmadan bu şampiyonaya hazırlandıklarını belirten Antrenör Ömer Uğur, şöyle konuştu:

"2013 Türkiye Şampiyonası'nda kendi sikletlerinde ilk sekiz arasına giren sporcular bu şampiyonaya katılabiliyorlar. Sporcularım önce Iğdır’da bölge şampiyonu oldular sonra Alanya’da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda sporcularımız ikinci ve üçüncü oldu. Bu başarıları lige katılmaya hak kazanmalarına sebep olmuştu. Lig uzun soluklu bir çalışma gerektiriyordu. Azimle yılmadan çalıştılar. Yarı final maçlarını Tatvan Spor salonunda yapmıştık. Burada ikisi de rakiplerini nakavt etmişti. Antalya Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda yapılan final maçlarını da iki sporcumuz alarak şampiyon oldular."

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Türkiye Şampiyonu olan iki sporcusunun eylül ayında Polonya’da yapılacak olan Muaythai Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edeceğini belirten Uğur, "Türkiye’den büyük erkek 11 sporcunun katılacağı bu şampiyonaya ilimizden iki kişinin katılması ayrıca bize gurur veriyor. Ayrıca 8-15 mart tarihlerinde yapılacak Türkiye Minik-Yıldız-Genç-Büyük bay bayan Türkiye şampiyonasına Yine 23 sporcumuzla katılacağız. İnşallah bu şampiyonadan da en az iki Türkiye Şampiyonu çıkararak milli takıma Bitlisli sporcular olarak damgamızı vuracağız." dedi.

Türkiye şampiyonu olan sporculardan Gökhan Kara ise 2011 yılından beri Muaythai, ve Kickboks yaptığını belirterek, "Bugüne kadar beş defa Türkiye şampiyonalarında finale kadar geldim ama Allah bana şampiyonluğu nasip etmedi. Bu turnuvaya çok konsantre oldum ve her zamankinden daha çok çalıştım. 3 aydır günde çift antrenman yapıyorum. Neredeyse 20 günde bir maça çıktım. Allah bana emeğimin karşılığını verdi ve şampiyon oldum. Bu şampiyonaya hazırlanırken ailem, öğretmenlerim, arkadaşlarım, salonumuzdaki personel ve antrenörler beni sürekli motive ettiler." şeklinde konuştu.

3 YIL ÖNCE SINIFTA KALMIŞTIM, SPOR HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ

Muaythai ve Kickboks sporuyla tanışmadan 3 yıl önce sınıfta kaldığını hatırlatan Kara, "3 yıl önce sınıfta kalmıştım. Okulu bırakacakken spora Ömer hocamın telkinleriyle başladım. Şimdi okulumu okuyorum ve spor yapıyorum. Genç arkadaşlarıma da spor yapmalarını kötü ortamlardan uzak durmalarını boş vakitlerini gereksiz yerlerde geçireceklerine spor salonunda geçirmelerini tavsiye ederim. İnanıyorum ki hayatları olumlu yönde gelişecektir. Bana emek veren herkesten özellikle hocamdan Allah razı olsun." dedi.

SPOR BENİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Tatvan’ın yetiştirdiği önemli sporculardan olan diğer bir şampiyon Ejder Bilgi ise 6 yıldır gitmediği turnuva kalmadığını dile getirdi. Şampiyonluğun ise bu güne nasip olduğunu ifade eden Bilgi, şöyle konuştu:

"Ben bu spor sayesinde şuan beden eğitimi öğretmenliği okuyorum. Hayatım bu sporla tanıştıktan sonra sürekli değişti. Önce kötü arkadaş çevremden kurtuldum, derslerime çalışmaya başladım. Üniversite okumak aklımın ucundan geçmezken üniversiteli oldum. Şimdi Milli takıma gitmeye hak kazandım. Bu üniversitede alacağım millilik bursuyla rahat rahat okumama sebep olacak. Anlayacağınız herkesin vurdulu kırdılı dediği spor dalları aslında hayatımızın kurtulmasına ve bize güzel bir gelecek sağlamasına sebep oldu. Bölgemiz insanının fıtratına ve vücut yapısına çok uygun olan bu spor dallarını bütün gençlerimizin mutlaka yapmasını tavsiye ederim. Madde bağımlısı, internet bağımlısı olmaktansa spor salonu bağımlısı olmalıyız bence. Anneler babalar çocuklarını bu yönde teşvik etmeliler."
CİHAN

Yorumlar