Muaythai yarı final müsabakaları Tatvan’da yapıldı

Türkiye Muaythai Süper Ligi 7. ayak yarıfinal müsabakaları, Türkiye Muaythai Federasyonu ve Bitlis Eren Üniversitesi iş birliğiyle Sodes projesi kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muaythai yarı final müsabakaları Tatvan’da yapıldı

Türkiye Muaythai Süper Ligi 7. ayak yarıfinal müsabakaları, Türkiye Muaythai Federasyonu ve Bitlis Eren Üniversitesi iş birliğiyle Sodes projesi kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapıldı.

Tatvan Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Muaythai Süper Ligi yarıfinal müsabakalarına İzmir, Amasya, Afyon, Antalya, Hatay, Trabzon, Mersin, Muğla, Ankara, Bitlis, Iğdır, Niğde, Diyarbakır, Sivas ve Kayseri ve Bitlis’ten toplam 16 sporcu katıldı.

Müsabakalardan sonrası konuşma yapan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, sporun gençler üzerindeki önemine değinerek, Sporun her yaş gurubundaki bireyler üzerinde çok önemli bir faktör olduğunu, özellikle gençlere destek olunarak imkanlar sağlandığında kendilerini çok güzel alanlarda geliştirdiklerini söyledi.

Erkan, uzakdoğu sporu olan Muaythai savunma sporunun Türkiye süper ligi yarıfinallerinin Tatvan’da yapılmasının il ve ilçe açısından önemli olduğunu ifade ederek mutluluklarını dile getirdi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı İbrahim Güney ise, Spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Yapılan müsabakanın önemi de vurgu yapan Rektör Yarımcısı Güney, “Muaythai müsabakaların ilimizde yapılmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten böyle bir müsabakanın ilimizde yapılıyor olması çok önemli. İnşallah spor alanında ilklere imzalar atıyoruz. İnşallah bunların devamı da gelecektir. Ben müsabakalara katılan sporcularımıza başarılar diliyor ve müsabakalar sonunda centilmenliğin kazanmasını temenni ediyorum.” Diye konuştu.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız da, Tatvan’daki müsabakalardan galibiyetle ayrılan sporcuların Antalya’da final müsabakalarına katılmaya hak kazanacağını açıklayarak, Final müsabakalarında başarılı olan sporcuların ise uluslar arası arenalarında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacağına dikkat çekti.

Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Salih Aygün ise şöyle konuştu: "Öncelikle bu büyük organizasyona destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına özellikle ilimiz sporuna, sporcuya her zaman her yerde verdiği desteklerden dolayı Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Doğru'ya, sponsorlarımıza, kulüplerimize, emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bugün Tatvan’da tüm arkadaşlarımızla beraber başarılı bir organizasyon daha gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Gençlerimizin beden ve ruh sağlığını korumak, sporu yaygınlaştırmak, elit sporcular yetiştirmek, başarılı sporcuları korumak anayasal bir görevdir. Milli manevi değerlerine bağlı ilkelerinden ödün vermeyen sağlıklı bireyler yetiştirmek, sporu kitlelere yaymak amacıyla çocuklarımıza özellikle dezavantajlı grupta yer alan geçlerimize sahip çıkmak niyet ve azmindeyiz. Bu gayelerimizi gerçekleştirmek adına özellikle muaythai sporunu seçtik."

Müsabakaları Kaymakam Refiki Abdulkadir Cürebal, Türkiye Mauythai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Güney, Türkiye Mauythai Federasyonu Asbaşkanı ve Doğu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Salih Aygün, Bölge Koordinatörü Milli Takım Antrenörü Ömer Uğur, sporcuların takım hocaları ve aileleri ile vatandaşlar izledi.

Yapılan maçlar sonucunda Sivas’tan Musa Sungur, Antalya’dan Ali Dursun, Trabzon’dan Emre Haşlaman, Muğla’dan Dilek Akar, Diyarbakır’dan Recep Yıldız ve Bitlis’ten Ejder Bilgi, Gökhan Kara ile Eyüpcan Subaşı 8 ayrı sikletin finalisti oldu.
CİHAN

Yorumlar