Muaythai Federasyonu'na proje ödülü

Uluslararası Spor Birliği tarafından Uluslararası Muaythai Federasyonu'na(IFMA) proje ödülü verildi.

Google Haberlere Abone ol
Muaythai Federasyonu'na proje ödülü

Uluslararası Spor Birliği tarafından Uluslararası Muaythai Federasyonu'na(IFMA) proje ödülü verildi.

Belek Susesi Resort’da 6 – 11 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Sport Accord Uluslararası Kongre ve Ekspozisyonu'na dünyanin birçok ülkesinden 110 spor federasyonunun katıldı.

Yapılan kongrede IFMA’ya 2010 ylılında başlattığı ve özelikle az gelişmiş ülkelerde çocuklara Muaythai yaptırdığı 'Spor senin Kankan ‘’Sport your Gang' projesi 2014 yılının en iyi projesi ödülüne layık görüldü.

Sporda fark yaratmak amacıyla yapılan projenin sunumu SportAccord üyesi 110 ülke federasyonun Olimpik, Olimpiyat komitesince tanınan ve henüz tanınmayayan federasyonların yer aldığı toplantıda yapıldı.

Gerçekleştirilen değerlendirme neticesinde Muaythai Federasyonu'na proje ödülü verilmesinin son derece önemli olduğunu belirten Türkiye Muaythai Federasyonu As Başkanı M. Salih Aygün, böyle bir ödülün sadece IFMA’ya verilmesini büyük bir zafer olarak nitelendirdi.

IFMA Başkanı Dr. Sackai Tapsuwan ise IFMA’nın bundan önce de birçok sosyal faaliyete imza attığını ifade ederek, "Sport your gang, spor senin kankan gibi, barış için spor, gunaydın belek gibi, good morning host city, müzik ve sporu içine alan sosyal proje ve girişimleri takip Ediyoruz. Bu faaliyetlerin Muaythai sporunu dünyaya sevdirdiği gibi Dünya oyunları ve gelecekte olimpik olma yolunda çok yararı olacağını düşünüyorum. çok sevinçliyim." diye konuştu.

IFMA Genel Sekreteri Stephan Fox da kongre üyelerine seslenerek, "Muaythai insani değerlerin önemli bir parçasıdır ve sosyal projelerde ciddi araç olmak için çalışıyoruz, Spor system program hedef demektir. Ancak Muaythai’de gelenek vardır, saygı vardır, mücadele vardır, ancak centilmenlik daha önemidir. Muaythai bir yaşam stlidir. SportAccord kongre delegelerine, IOC üyelerine Ulusal Olimpiyak komitesi başkanlarına IFMA’yı bu ödüle layık gördüklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Buna layık olmak için dünya sporuna katkı sağlamak için daha çok çalışacağız." şeklinde konuştu.

Kongreye Türkiye Muaythai Federasyonu İcra Kurulu Başkan vekili Hasan Yıldız da katıldı. Kongre ve SportAccord sonrası stand kurulması alt yapı ve teknik yardımlarını üstlenen Türkiye Muaythai Federasyonu'na, Hasan Yıldız’a ve Tarkan Özçiçek'e özel teşekkür plaketi verildi.
CİHAN

Yorumlar