Muay Thai Bölge Şampiyonası'nda kıran kırana mücadele

Batman'da Muay Thai Güneydoğu Anadolu Şampiyonası için ringe çıkan erkek ve bayan sporcular, Türkiye şampiyonasına katılabilmek için kıran kırana mücadele etti.

Google Haberlere Abone ol
Muay Thai Bölge Şampiyonası'nda kıran kırana mücadele

Batman'da Muay Thai Güneydoğu Anadolu Şampiyonası için ringe çıkan erkek ve bayan sporcular, Türkiye şampiyonasına katılabilmek için kıran kırana mücadele etti.

Muay Thai Güneydoğu Anadolu Bölge Şampiyonası Batman'da yapıldı. Batman Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen bölge müsabakalarına 9 ilden toplam 250 sporcu katıldı. 3 gün süren müsabakalarda minikler, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde 9 ilden gelen erkek ve kız sporcular birincilik için mücadele ettiler. Birinci olan sporcular bölgeyi temsilen Türkiye şampiyonasına katılacak. Türkiye Muay Thai Federasyonu İcra Kurulu Başkan Vekili Okşar Taştan, federasyon tarafından 8 bölgeye ayrılmış olan ve 8 - 10 ilin yer aldığı ortak gruplardan şampiyon olan sporcuların Türkiye şampiyonasına katılıp Türkiye'nin 2014 Milli takımını oluşturacaklarını söyledi. Okşar, Türkiye şampiyonasında birincilerinin Haziran ayında Malezya'da Türkiye'yi temsil edeceklerini, ikinci ve üçüncülerin ise Avrupa müsabakalarında karşılaşacaklarını söyledi.

TÜRKİYE DÜNYADA İLK ALTININ İÇİNDE

Muay Thai sporunun 2002 yılından beri Türkiye'de yapıldığını hatırlatan Okşar, "Muay Thai sporu Tayland'ın savaş sporu, geleneksel sporu. 2 bin yıla yakın geçmişi var. Türkiye bunun içinde şu an 50 bin sporcuyla temsil ediliyor. Dünya'da 110 ülkede yapılan Dünya şampiyonasında sürekli ilk altının içinde yer alıyor. Bu sene sonunda 75 bin sporcuya ulaşacağız." dedi. Batmanlıların kendilerine çok güzel ev sahipliği yaptığını söyleyen Okşar, bütün Türkiye'yi Batman'da ki güzellikleri ve misafirperverliği görmeye davet etti.

"BATMAN'IN GÜZELLİKLERİNİN DE OLDUĞUNUN BİLİNMESİNİ İSTİYORUZ"

Muay Thai Federasyonu Bölge Asbaşkanlarından Yaşar Güntekin, dışarıda çocukların lastik yaktığı bir ortamda çok güzel maçlar yaptıklarını belirterek, "Güneydoğuyu temsilen bölge maçlarımızı yapıyoruz. Dışarıda çocuklar lastik yakarken biz burada çok güzel maçlar yaptık. Batman'ın lastik yakmayla gündeme gelmemesini rica ediyorum. Burada bu gibi güzelliklerin de olduğunun bilinmesini istiyorum" şeklinde konuştu. Bu tip etkinlikleri yaygınlaştırmak için çaba harcadıklarını belirten Muay Thai Federasyonu Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu ise, "Muay Thai Bölge Şampiyonası’nın Batman’da yapılması bizi heyecanlandırdı. Müsabakalar için kentimize gelen tüm kafilelere Batman misafirperverliğimizi gösterdik. Buraya katılan tüm sporcu, hakem, antrenör ve diğer emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar