MTB CUP bisiklet yarışları Erzurum'da düzenlenecek

Uluslararası UCI-2 kategori Dağ Bisikleti Yarışları 1 Haziran’da Erzurum Palandöken Dağı’nda gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
MTB CUP bisiklet yarışları Erzurum'da düzenlenecek

Uluslararası UCI-2 kategori Dağ Bisikleti Yarışları 1 Haziran’da Erzurum Palandöken Dağı’nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek olan 1. Palandöken Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları 1 Haziran'da Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılacak. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bisiklet İl Temsilciliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan yarışlar için hazırlıklar şimdiden yapılmaya başladı. Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, Uluslararası (UCI- 2) 2. Kategori Yarışları kapsamında düzenlenecek olan Dağ Bisikleti Yarışı’na 12 ülkeden, 240 sporcunun katılmasının beklendiğini söyledi. Kocaman, “Yarışlar Uluslararası ve ulusal Kategori olarak iki aşamada gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.” dedi.

Uluslararası kategori(UCİ-2) Elit erkekler ve Elit Bayanlar olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Ulusal kategori ise Gençler, Yıldızlar (U17-U15) ve Master(+30, +40, +50) kategorileri şeklinde gerçekleştirilmesi sağlanacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor Erzurum İl Müdürü Süleyman Arısoy, yarış alanı olarak kış sporlarının göz bebeği olan Palandöken Dağı’nın seçildiğine işaret ederek, toplam parkur uzunluğunun 5 bin 300 metre olduğunu söyledi. Arısoy, Bisiklet Federasyonu teknik heyetinde yer alan Kamil Aley, Temuçin Garzan ve Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman ile GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil’in parkurlarda inceleme yaptıklarını belirtti.

PALANDÖKEN’İN POPÜLERİTESİ YAZINDA SÜRECEK

    Erzurum Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, yarışlar için, pist çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını belirterek, yarışlar için en uygun yerin Palandöken Kayak Merkezi olduğunu söyledi. Kocaman, seçilen pistin Uluslararası fikstüre gireceğinden dolayı Erzurum açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar