Motosiklette pistler hızlı geçildi

- Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar: "Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, artık Dünya Süpersport Şampiyonası tarihinin yaşayan efsanesi, bir numarasıdır" - "Kenan Sofuoğlu'nun öğrencileri Toprak Razgatlıoğlu, Harun Çabuk, Can Öncü ve Deniz Öncü ile dünyanın farklı kıta ve ülkelerinde bayrağımızı gururla dalgalandırdık"

Google Haberlere Abone ol
Motosiklette pistler hızlı geçildi


ANKARA (AA) - HÜSEYİN DOĞRU - Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, bu sezon uluslararası yarışmalarda Türk motosikletçilerin başarılı sonuçlar aldığını söyledi.

Bekir Yunus Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kenan Sofuoğlu'nun yanı sıra dünya, Avrupa, Asya ve Balkan şampiyonalarına farklı yaş kategorilerinde sporcuların katılımını sağladıklarını belirtti.

Motosiklette 2016 uluslararası yarış sezonunun tamamlandığını anımsatan Uçar, "Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, artık Dünya Süpersport Şampiyonası tarihinin yaşayan efsanesi, bir numarasıdır." dedi.

Türkiye'nin 2016 Rio Olimpiyatları'nda beklenen seviyede olamadığını anlatan Uçar, şöyle konuştu:

"Bu yıl 15 Temmuz hain darbe girişimiyle hem milletimiz hem de sporumuz zor günler geçirdi. Allah’a şükürler olsun ki bu zorlukların üstesinden millet olarak gelmeyi bildik. Bu yıl özellikle Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takım Kaptanı Kenan Sofuoğlu'nun beşinci dünya şampiyonluğuyla ülke olarak gururlandık. Her ne kadar kariyer olarak 'tamam' dese de Allah kuvvet verdikçe ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandırmak için mücadele edecek. Biz de federasyon olarak sporcumuzun, kaptanımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

Uçar, bu sezon geriye dönüp bakıldığında Avrupa'da birden çok sporcuyla farklı branşlarda kupa kaldırmanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

"Kenan Sofuoğlu'nun öğrencileri Toprak Razgatlıoğlu, Harun Çabuk, Can Öncü ve Deniz Öncü ile dünyanın farklı kıta ve ülkelerinde bayrağımızı gururla dalgalandırdık." ifadesini kullanan Uçar, şöyle konuştu:

"Bu sene Avrupa pistlerinde aynı hafta sonunda padokta adeta bizim adımıza yakışır şekilde Türk günleri yaşadık. Daha önce hayallerimizi süsleyen görüntüler dünya kanallarıyla birlikte bir çok ülkeye ulaştı. Genç sporcumuz Harun Çabuk, İtalyan ve İspanyolların arasından sıyrılarak önemli bir Avrupa üçüncülüğü elde etti. Milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu sezon başı ve içerisinde talihsiz sakatlıklar yaşamasına rağmen sonraki dönemde havaya kaldırdığı kupalarla göğsümüzü kabarttı."

Geleceğe hazırlamaya çalıştıkları Can Öncü, Deniz Öncü ve Bahattin Sofuoğlu ile Asya Yetenek Kupası'na ilk kez üç sporcuyla katıldıklarını anlatan Uçar, şunları kaydetti:

"Milli sporcularımız Öncü kardeşler, Malezya'da Moto GP ile birlikte yapılan sezonun final yarışını podyumda tamamladılar. İkizlerin aynı anda bayrağımızla podyuma çıkması motor sporları yıldızlarının ve otoritelerinin dikkatini çekti. Bu yarıştan sonra bizi mutlu eden geri dönüşler aldık. Yarışçılarımızın başarıları bu kadarla kalmadı. Balkan Süpermoto Şampiyonası'nda minik sporcularımız Ares Stefan Bengiç ve Ömer Utku Karpuz ile ayrı bir gurur yaşadık. Balkan Pist Şampiyonası'nda Ali Efe Yeğin, Osman Pandır, Hasan Avcı, Balkan Enduro Şampiyonası'nda Murat Erşahin ve Alpe Adria Şampiyonası'nda da Nuri Yılmaz bizi mutlu eden sporcularımız oldular."

Yorumlar